wijnreis 2017 Argentiniu00eb

Wijnreis november: ga mee naar Mendoza

Donderdag 12 januari 2017

In november organiseren we een unieke wijnreis naar avontuurlijk Argentinië. Altijd al willen weten waar onze heerlijke wijnen vandaan komen? Ga dan met ons mee naar bruisend Buenos Aires om je daarna onder te dompelen in wijn, euh wijnervaringen in Mendoza.

Benieuwd wat je kunt verwachten? Lees dan vooral verder.

Indrukwekkend Buenos Aires

We vertrekken op 10 november naar Buenos Aires, waar we zaterdag in de vroege ochtend aankomen. Maak je op voor vier volle dagen in een van de meest indrukwekkende steden van de wereld. De hele zaterdag ligt open. Ga je uitrusten of bezoek je een prachtige wijk?

De hipste wijken van Argentinië

1.La Boca
Toeristisch, maar zeker een bezoekje waard is de beroemde wijk La Boca: kleurrijk, druk en vol met straatverkopers en heerlijke eettentjes.

2.San Telmo
Het charmante San Telmo is met haar danscafés een must voor tangoliefhebbers. In de smalle straatjes met oude huizen is de tangomuziek geboren. Heerlijk om uren rond te zwerven.

3. Palermo
Hip & Happening! Palermo is onderverdeeld in drie subwijken, Palermo Viejo, Palermo Soho en Palermo Hollywood en het hart van het nachtleven van Buenos Aires. Overdag shop je hier in unieke boetiekjes en ’s nachts ga je van bar, naar club, naar bar, naar club…

4.Recoleta
Geen plek als thuis! In het Hillegersberg van Buenos Aires vind je luxe boetiekjes, toprestaurants en bijzondere bezienswaardigheden, zoals de beroemde begraafplaats waar Evita Perón ligt.

In de voetsporen van de Gauchos

Maak jezelf niet te moe, want de volgende dag staat een city trip op de planning en op maandag gaan we het leven van de moderne Gaucho ervaren. Wordt het een bezoek aan een estancia (Argentijnse boerderij) of een veemarkt? Dat bepalen we ter plekke.

Lekker eten en het nachtleven van Buenos Aires

Een ding is zeker, we gaan genieten van al het belachelijk lekkere eten dat deze prachtige stad te bieden heeft. Vorig jaar bezochten we twee unieke pareltjes van restaurants, Steak by Luis en iLATINA die zeker nog een bezoekje waard zijn. Er lonken ook andere restaurants. We staan open voor suggesties.

Van de drie nachten die we in Buenos Aires verblijven, moeten we er minimaal één als een echte Porteño (bewoner van Buenos Aires) doorbrengen. En dat betekent dansen en doorgaan tot de zon opkomt (serieuze stappers beginnen pas rond een uurtje of 4… ’s nachts). Denk niet: dat is alleen voor de jeugd weggelegd. Niet in Buenos Aires! Hier vindt iedereen een plek om tot de late uurtjes door te gaan.

Op naar Mendoza

Na vier enerverende dagen in Buenos Aires ben je toe aan rust. En rust kun je krijgen. De eerste overnachting in Mendoza is bij niets minder dan Park Hyatt Mendoza. Vijf sterren en alles wat je nodig hebt om bij te komen en je voor te bereiden op wat komen gaat.

Als een echte wijnboer

Als we zijn uitgerust, trekken we verder naar de Uco Vallei waar we verblijven bij Vines of Mendoza voor de ultieme wijngaardervaring. Stroop je mouwen maar op, want hier gaan we aan het werk. Als je dat wil natuurlijk. Bij Vines of Mendoza kun je meewerken op de wijngaard en je eigen wijntje maken. Je kunt ook de hele dag niets doen en genieten van de luxe spa.

Waar komt jouw favoriete Argentijnse wijn vandaan?

Er is genoeg tijd om heerlijk te ontspannen in een warm bad, geloof ons. Maar als je in Mendoza bent, dan wil je natuurlijk ook weten waar al onze heerlijke wijnen vandaan komen. De komende dagen bezoeken we dan ook een paar beroemde wijnhuizen, met de auto of te paard.

Catena Zapata, de grondleggers van de Malbec
De familie Catena is zo ongeveer de koninklijke familie van de Argentijnse wijnwereld. Nicolás Catena is een van de wijnmakers die Argentinië uit een diep dal trok en het land tot een internationale grootmacht in de wijnwereld maakte. De Malbecs van dit prachtige wijnhuis kunnen zich meten met de absolute wereldtop met beoordelingen van 90 punten of meer.

Bodegas Salentein, een Nederlands-Argentijns sprookje
Genieten van het leven, dat kon Mijndert Pon als geen ander toen hij eenmaal in Argentinië neergestreken was. Ervaar zijn manier van leven op Bodegas Salentein en kijk je ogen uit. Hier ligt een van de hoogstgelegen wijngaarden van de regio. Bezoek ook het state-of-the art museum (Killka) en de wijnkelder die doet denken aan een amfitheater.

Luigi Bosca, de ultieme wijnfamilie

De Arizu familie bezit maar liefst zeven wijngaarden op verschillende hoogten met wijnstokken van 10 tot 90 jaar oud! Hier ontdek je hoe traditie en innovatie hand in hand gaan en rijke wijnen gemaakt worden.

Terug naar Buenos Aires

Op zondag 19 november gaan we terug naar Buenos Aires waar we nog één nachtje blijven. De volgende dag pakken we al onze ervaringen en verhalen in en reizen we terug naar Nederland om op dinsdag 21 november in de loop van de ochtend te landen op Schiphol.

Ga je mee op wijnreis?

Wil je mee naar Argentinië? Neem dan contact met ons op. Er kunnen maximaal 12 mensen mee.