10 jaar Gauchos aan de plas: op naar Argentiniu00eb

10 jaar Gauchos aan de plas: op naar Argentinië

Vrijdag 19 december 2014

Gauchos aan de Plas -waaraan Wine bar Mendoza al een aantal jaren onlosmakelijk is verbonden- bestaat tien jaar, waar we natuurlijk ontzettend trots op zijn! Om dit te vieren zijn alle personeelsleden van het allereerste uur vijf dagen naar Argentinië geweest! We vertellen je natuurlijk graag hoe dit was!

Buenos Aires

Onze reis begon in het zonovergoten Buenos Aires, waar we verschillende bijzondere bezienswaardigheden hebben bezocht.

Cementario de la Recoleta
Zo zijn we bijvoorbeeld naar het Cementario de la Recoleta geweest. Dit is een begraafplaats waar veel bekende personen hun laatste rustplaats vonden, zoals Evita Peron (de first lady van Argentinië die bekend stond om haar inzet voor goede doelen en haar strijd voor het feminisme), verschillende Nobelprijswinnaars, de kleindochter van Napoleon en voormalige presidenten van Argentinië. Door de vele beeldwerken ziet het er niet uit zoals de begraafplaatsen die we in Nederland kennen. Het is erg indrukwekkend.

Cementario de la Recoleta

Casa Rosada
We zijn ook naar Casa Rosada geweest. Dit is het presidentieel paleis van Argentinië. Hier is de beroemde balkonscène van Evita opgenomen, maar het is ook het plein van de Dwaze Moeders. In Argentinië zijn in de periode van 1976 tot 1983 ruim 13.000 mensen verdwenen. Hun moeders wilden opheldering van de autoriteiten, maar kregen deze niet. Daarom kwamen de Madres dertig jaar lang elke week naar het plein. De manifestatie stopte in 2006, omdat de regering sinds 2003 serieus onderzoek verricht naar de vermiste kinderen en misdrijven tijdens de Vuile Oorlog. Het is heel apart om een plek te bezoeken met zo’n historie.

Casa Rosada

Caminito
We hebben natuurlijk ook een bezoekje gebracht aan het straatje Caminito, in de wijk La Boca – een oude volkswijk in Buenos Aires. De kleurrijke straten geven een warme sfeer weer. Je merkt dat er een soort verbondenheid heerst. Het is dan ook niet gek dat dit de geboortegrond is van de Argentijnse tango. Natuurlijk hebben we zelf ook even een dansje gewaagd. Daar zijn gelukkig geen beelden van.

Caminito

Parrilla al carbon

Tijdens ons verblijf in Argentinië moest er natuurlijk goed gegeten worden! Dan kan het natuurlijk ook niet anders dan dat je ons elke dag één of meerdere keren terugvindt in een parilla al carbon: een grill restaurant. We bezochten onder andere El Pobre Luis (in de wijk Belgrano), Cabana Las Lilas (in de wijk Puerto Madero) en Don Julio (in de wijk Palermo Soho). Dat was natuurlijk één en al genieten! Verrukkelijke empanadas, met name bij Don Julio, en overheerlijke Ojo de Bife en Asado de Tira bij Las Lilas. Daar moest vanzelfsprekend een goed glas Argentijnse malbec bij gedronken worden. De Nicasia blend van Catena Zapata viel bijzonder goed in de smaak.

Estancia Santa Maria & Los Cedros - Chacabuco

In Chacabuco hebben we een bezoek gebracht aan een boerderij van rode en zwarte Aberdeen Angus runderen. Het is een unieke ervaring om deze dieren van zo dichtbij te zien en je even een echte Gaucho te wanen. Dat gaat hier helemaal vanzelf! Bij dit bezoek hoorde ook een heerlijke Asado lunch, waar we zeker van hebben genoten.

Misschien vind je het ook leuk om ons eerdere item te lezen, met reistips voor unieke bestemmingen in Argentinië.

Een Argentijns wijntje

Ben je door dit verhaal helemaal in de Argentijnse sferen gekomen en heb je trek in een lekker Argentijns wijntje? Kom die dan eens drinken in onze wijnbar in Rotterdam. Maar je kunt natuurlijk ook genieten van een paar lekkere glaasjes van onze wijnen wanneer je gaat eten bij Gauchos aan de Plas.