5-must-do-mendoza

5 Must do's when you're in Mendoza

Vrijdag 10 juli 2015

Mendoza is een prachtige streek in Argentinië. Heb je plannen om er ooit naartoe te gaan? Of kunnen we je misschien op een idee brengen? Wij geven je vijf Must do’s when you’re in Mendoza.

1. Bezoek wijngaarden en bodega’s op een mountainbike

Het leuke van zo’n fietstocht is dat je in je eigen tempo kunt fietsen en tegelijkertijd ontzettend veel kunt zien. Misschien is nog wel het mooiste dat je je heel bewust wordt van de mooie omgeving. De bergen, het warme klimaat en het schitterende beeld van de wijngaarden laten een blijvende indruk achter. Je kunt kiezen om te starten vanuit de stad Mendoza of vanuit het dorp Luján de Cuyo. Wij raden het laatste aan, want dan kan je in ieder geval bodega Catena Zapata en bodega Norton bezoeken!

fietsen-mendoza-wijngaard

2. Slapen in het Park Hyatt Mendoza

Natuurlijk moet je ook nog ergens slapen als je in Mendoza bent, want je hebt alles niet in één dag gezien. Wij bevelen het Park Hyatt Mendoza aan. Het is een vijf-sterren hotel, met alles erop en eraan. Hier vind je alle comfort en rust na een dag vol overweldigende indrukken. En je kunt er nog lekker eten ook. Ze hebben een prachtig terras, waarop je ’s avonds fijn kunt dineren.

park-hyatt-mendoza

Via dit hotel kun je ook diverse activiteiten ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan paardrijden, raften, golfen, paragliden, naar vintage festivals of de bergen in. Hier kun je genieten van een adembenemend uitzicht over Mendoza. In de winter is Mendoza een aantrekkelijk skigebied.

Adres: Chile 1124, 5500 Mendoza

Om de hoek van het hotel zit The Vines of Mendoza: Tasting Room. Een leuk proeflokaal met een fantastisch assortiment aan wijnen.

Adres: Av. Belgrano 1194, 5500 Mendoza

3. Restaurante 1884

Ben je in Mendoza, dan kan je niet anders dan uiteten gaan en de geweldige keuken proeven. Doe dat eens bij Restaurante 1884, van Francis Mallmann. Hier hangt een geweldige ambiance en het eten is buitengewoon lekker. Het is ook erg leuk om letterlijk een kijkje in de keuken te krijgen, met uitzicht op de stenen oven en de grillhaard. Zorg er wel voor dat je een tafeltje reserveert, want anders sta je een aardige tijd te wachten.

restaurante-1884-francis-mendoza

Het bezoek aan dit restaurant is uitstekend te combineren met een bezoek aan Bodega Escorihuela Gascon.

Adres: Belgrano 1188, Godoy Cruz, Mendoza

4. Bezoek het Killka museum van Bodega Salentein

Bodega Salentein is de creatie van de vorig jaar overleden Mijndert Pon. Naast de bodega stichtte hij ook een museum: Killka. In het Killka museum vind je eigentijdse Argentijnse kunstwerken. Niet alleen van de oudere en bekende artiesten, maar ook van de nieuwe generatie kunstenaars.

Je komt hier ook Nederlandse creaties tegen uit de negentiende en twintigste eeuw. Dit zijn voornamelijk Nederlandse landschappen.

Killka-museum-mendoza

Een bezoek aan de bodega is ook zeer de moeite waard: de kelder met wijnvaten lijkt wel de Romeinse Senaat!

Adres: Ruta 89, Valle de Uco, Mendoza

5. Slapen in The Vines of Mendoza

The Vines of Mendoza is een echte must do als je in Mendoza bent. En vooral als je gek bent op wijn! Je bevindt je hier namelijk op een bijzonder resort, waar je zelfs je eigen flesje wijn kunt maken. Ontzettend leuk om te doen!
Als je op dit resort (en tevens spa) blijft slapen, dan ligt het voor de hand om te gaan eten bij Siete Fuegos, ook van Francis Mallmann. Ook hier kan je heerlijk eten!

vines-of-mendoza

Adres: Chile 1124, 5500 Mendoza

Ben je van plan om naast Mendoza ook andere locaties te bezoeken in Argentinië? Lees dan ook onze reistips voor Argentinië.

‘Mendoza Must Do’ in eigen land

Wil je je vast voorbereiden of ga je helemaal niet naar Mendoza, maar wil je wel genieten van de Argentijnse wijnen? Dan weten we ook nog een andere must do voor jou: kom naar Wine bar Mendoza. Gewoon in Rotterdam! Op ons terras en met een lekker zomers zonnetje waan je jezelf ook al bijna in Argentinië. En we hebben een bijna net zo mooi uitzicht ;-).