alain-ulmer

April & mei expo bij Mendoza: Alain Ulmer

Donderdag 26 maart 2015

ROTTERDAM - Huur of koop professionele lokale kunst via Artiscoop

In de maanden april en mei hangt er in Wine bar Mendoza een prachtige grote ingelijste foto van een landschap met koeien. Dit werk is te huur of te koop via Artiscoop. De invalshoek en de flair waarmee de koeien lijken te poseren maken het bij elkaar een typische ‘Ulmer’. Deze fotograaf houdt van niet-alledaagse composities, vaak met een vleugje humor. Een knipoog naar alles wat wél alledaags is, maar waarin wel een zekere schoonheid ligt. Zelf noemt hij dat de Zoektocht naar de esthetiek van lichtval en vorm:

„Er zijn veel kanten aan mijn „fotograaf zijn“. Kies ik voor de sfeer, de emoties, voor een klassiek beeld of voor aparte technieken of manipulatie? De situaties die ik creëer of aantref, bepalen wat ik op dat moment interessant of spannend vind en wat ik ermee ga doen. Mijn foto’s zijn daardoor zeer divers, van illustratief tot abstract. Ik ben altijd op zoek naar poëzie omdat ik een sfeer will scheppen die de emoties van de kijker raakt. Bij mijzelf zijn de emoties tijdens een opname intens, bijna mystiek. De zoektocht naar schoonheid is op zichzelf al een genot. Mijn inspiratiebronnen zijn spontane natuurlijke of menselijke taferelen, vaak binnen de puurheid van het Franse platteland.“

Naast genieten van de afwisselende reeks maandelijkse mini-exposities kunnen gasten ter plekke aan de bar een Artiscoop-abonnement afsluiten. Met een abonnement geniet je van een fikse korting bij huur of koop, en van interessante aanbiedingen die een groeiend aantal lokale ondernemers en winkeliers doen, speciaal voor Artiscoop abonnees. Een voorbeeld: kom lunchen bij Mendoza, en ga naar huis met een mooie ingelijste litho van schilderij "Mendoza Dream" (exclusief voor abonnees dus). 

Zie ook: www.artiscoop.nl.