bedrijfsborrel-rotterdam-hillegersberg-wijnbar-arrangement

Bedrijfsborrel in Rotterdam?

Donderdag 15 oktober 2015

Ben je op zoek naar een mooie locatie in Rotterdam voor een leuke bedrijfsborrel? Dan is onze wijnbar met uitzicht over de Bergse Plas the place to be. We hebben diverse arrangementen waaruit je kunt kiezen, zodat je voor elke gelegenheid met je collega’s of relaties bij ons terecht kunt.

Het ondernemende karakter van Hillegersberg

Mendoza ligt in Hillegersberg, aan de noordkant van de gemeente Rotterdam. Deze wijk kenmerkt zich door het ondernemende karakter. Er worden hier regelmatig evenementen georganiseerd; van de Bergse Plasloop tot het Heineken Jazz Festival. Hier werken veel lokale ondernemers aan mee.

De historie en de legende van Hillegersberg
Alle mooie dingen hebben een goed verhaal. Ook Hillegersberg. Hillegersberg is vernoemd naar Hildegard van Vlaanderen; de echtgenote van graaf Dirk II (van Holland en West-Friesland). In de tiende eeuw was de graaf de eigenaar van Bergan. In het oud-Hollands betekent dit gehucht. Het dorp ontstond op een zandheuvel, of een zandrug in het veengebied. Het is ontstaan door verstoven zand van rivierbeddingen die zijn drooggevallen. De kern van het dorp met de Hillegondakerk herkennen we vandaag de dag nog steeds.

Volgens de legende zou de zandberg juist zijn ontstaan doordat een reuzin, Hillegonda, zand uit haar schort had verloren. Op deze heuvel bouwde zij vervolgens haar huis. Zo ontstond Hillegersberg: de berg van Hillegonda.

De reuzin staat met haar gescheurde schort op het wapen van Hillegersberg. Deze mag inmiddels niet meer worden gevoerd, omdat Hillegersberg sinds 1941 bij de gemeente Rotterdam hoort.

De welgestelden merkten dat de ruimte in Rotterdam steeds beperkter werd, door de toenemende bouw in Rotterdam. Daarom bouwden zij villa’s in Hillegersberg, omdat daar voldoende ruimte was en de grond relatief goedkoop. De waterrijke en lommerrijke omgeving waren interessante trekpleisters.

De Quote-goot
De meest bekende straat van Hillegersberg is de Straatweg, in de volksmond ook wel de Quote-goot genoemd. De straat dankt zijn naam aan het feit dat hier meerdere mensen wonen die in de Quote 500 staan. Je vindt hier dan ook de duurste huizen van Rotterdam en dan praten we over miljoenen! Zo is er onlangs een huis verkocht voor 5,1 miljoen euro (vraagprijs was 7 miljoen euro).

Waarom borrelen bij Mendoza?

De Bergse Plas in Rotterdam is een begrip. Het uitzicht is het hele jaar door werkelijk prachtig. Daar kan je vanuit onze wine bar van genieten onder het genot van een goed glas wijn uit ons assortiment. Drink je liever wat anders? Dan kan je natuurlijk ook kiezen voor koffie, thee, bier of frisdrank. Er hangt een gezellige sfeer bij ons, waardoor je er een geslaagde middag of avond van kunt maken.

bedrijfsborrel-rotterdam-hapjes-drankjes-arrangement

Onze bedrijfsborrels

Ook met onze hapjes zit je goed. Wat dacht je bijvoorbeeld van de echte Cas Spijkers croquetjes of lekkere mediterrane canapés? De hapjes zijn afhankelijk van het type borrel dat de voorkeur heeft. Zo beschikken we over verschillende arrangementen:

De borrels duren -afhankelijk van het arrangement- minimaal twee of drie uur. Ze zijn geschikt voor groepen van minimaal 10 of 20 personen tot maximaal 40 mensen. Via de bovenstaande linkjes kan je overigens direct de prijs berekenen.

We hebben al veel bedrijven op onze locatie mogen ontvangen. En altijd tot volle tevredenheid. We zorgen er dan ook voor dat het werkelijk aan niets ontbreekt. Niet voor niets zijn we in 2012 en 2013 door Grootspraak met vier glaasjes uitgeroepen tot de hoogst gewaardeerde wijnbar van Rotterdam.

Wil je meer weten over onze bedrijfsborrels? Neem dan contact met ons op.