cabanas-las-lilas-buenos-aires-grillrestaurant

De 5 beste grillrestaurants in Buenos Aires

Vrijdag 20 maart 2015

Ga je binnenkort naar Buenos Aires in Argentinië? Dan betekent dit dat je zult worden omringd door een prachtige omgeving, een sprankelende cultuur, een heerlijk klimaat en eindeloos veel mogelijkheden wat betreft eetgelegenheden. Hoe beslis je met zo’n uitgebreid aanbod dan waar je gaat eten? Wij hebben er tijdens ons verblijf in november een aantal uitvoerig getest. De vijf beste grillrestaurants van Buenos Aires zetten we hier voor je op een rijtje.

Cabaña Las Lilas

Cabaña Las Lilas is werkelijk een prachtig restaurant dat is gelegen aan de haven van Puerto Madero. Elke avond komen hier honderden mensen naartoe om te genieten van het heerlijke eten en de mooie setting. Ook Jenna Bush, de dochter van George W. Bush, kwam in 2007 naar dit grillrestaurant om te genieten van de heerlijke gerechten.

Adres: Av Alicia Moreau de Justo 516

El Pobre Luis

Dat je bij El Pobre Luis kunt genieten van lekker eten is ook hier bij de sterren niet onopgemerkt gebleven. Zo zijn bijvoorbeeld vele beroemdheden uit de voetballerij weleens bij dit uitmuntende grillrestaurant geweest. De Argentijnen zijn zeer gastvrij en dat zie je terug in de service die de medewerkers bieden.

Adres: Arribeños 2393

El-Pobre-Luis-Buenos-Aires-grillrestaurant

Parrilla Don Julio

Wie naar Argentinië gaat, verheugt zich vooral op het vlees en de wijn. Het beste van deze twee werelden wordt gecombineerd bij Parrilla Don Julio. Het is traditioneel en toegankelijk, door de stenen muren, authentieke vloertegels en tafelkleden van koeienhuid. Ondertussen geniet je van een uitgebreid wijnassortiment van de Malbec druif, gecombineerd met een lekkere Bife de chorizo. Hoewel je het eten en drinken nog niet kunt proeven, kan dat wel met de sfeer. Bekijk daarvoor dit leuke filmpje:

Don Julio kent een vlotte en uiterst klantvriendelijke bediening en is erg populair. Als je hier wilt eten, is het dus verstandig om van te voren te reserveren. Daarna kun je zo door naar het nabijgelegen uitgaansgebied.

Adres: Guatemala 4699

Don-Julio-Buenos-Aires-grillrestaurant

Parilla La Cabrera

Heb je geen problemen met toeristische locaties en houd je wel van wat spektakel? Ga dan eens naar Parilla La Cabrera. Bij het opdienen van de maaltijden worden enorme stukken gegrild vlees geserveerd van ongekende kwaliteit. De tafels worden daarnaast ook nog gevuld met vele lekkere bijgerechten. Daar hoort natuurlijk ook een uitstekende service bij, die je hier zeker krijgt.

Adres: José Antonio Cabrera 5099

Parilla-La-Cabrera-Buenos-Aires-Grillrestaurant

Sucre

Als echte wijnliefhebber mag je Sucre niet overslaan. Midden in het restaurant vind je namelijk een prachtige wijnkelder. Erg leuk om te zien, maar het geeft ook goed weer hoe groot het wijnassortiment is. Het restaurant is mede opgezet door Sev Godik, die in 1976 verantwoordelijk was voor de oprichting van de Gauchos restaurants in Nederland. Sucre is in 2014 uitgeroepen tot één van de 50 beste restaurants van Latijns Amerika.

Adres: Mariscal Antonio José de Sucre 676

Sucre-Buenos-Aires-Grillrestaurant

Lekker eten, maar dan dichter bij huis

Zit een tripje naar Buenos Aires er voorlopig niet in? Of wil je niet zo lang reizen voor lekker eten? Dan kun je natuurlijk ook altijd een mals stuk gegrild vlees komen eten bij Gauchos aan de Plas, onder het genot van een heerlijke wijn van Wine bar Mendoza.