Bijzondere nieuwe wijnen van ‘nieuwe’ wijnmakers!

Donderdag 10 november 2016

In de voetsporen treden van een beroemde vader kan een enorme druk met zich mee brengen. Daar hebben de nieuwe wijnmakers van Argentinië geen last van. Ze zijn jong, getalenteerd, eigenwijs en hebben een flinke dosis lef. Met Frank Sinatra’s ‘My Way’ in hun achterhoofd maken ze hun eigen keuzes en introduceren nieuwe technieken.

We beloven je: daar komen prachtige wijnen van. En natuurlijk staan die op onze nieuwe wijnkaart. Lees je mee om de bijzondere pareltjes te ontdekken?

Matías Riccitelli van Riccitelli Wines

Zijn vader Jorge Riccitelli koos de meer veilige weg door als wijnmaker te gaan werken bij Bodega Norton. Matías Riccitelli gaat voor zijn eigen wijnen. Hij groeit op in Argentinië, vliegt de hele wereld over om in de leer te gaan bij de grootste wijnmakers en besluit bij terugkomst zijn eigen project te starten, gebaseerd op 100% top Malbec.

Riccitelli Wines combineert de traditionele ‘groene oogst’ met de nieuwste technieken en de Malbecs die daaruit komen winnen prijs na prijs. Bij ons proef je de Hey Malbec: rijk, fruitig en fluweelzacht.

Sebastian Zuccardi – Bodega Zuccardi

Als oudste zoon van een van de meest invloedrijke wijnmakers van Argentinië ontkom je er bijna niet aan: je neemt de bodega die al jarenlang in de familie is over. Dit betekent niet dat je op precies dezelfde manier verder gaat.

Sebastian Zuccardi haalt experimenteren naar een geheel nieuw niveau en is daarmee het toonbeeld van de nieuwe generatie wijnmakers. Hij heeft een onderzoekslaboratorium ingericht waar een jong team experimenteert met nieuwe technieken. Hij noemt het zelf de kleuterschool van de bodega.

Experimenteren is niet zijn enige passie. Hij is door de jaren heen verliefd geworden op het ondergeschoven kindje in de wijnwereld: de Bonarda druif. Het is zijn missie om de wereld te laten zien wat een bijzondere druif dit is. En wij zijn het met hem eens: de Emma Zuccardi Bonarda, nieuw bij ons op de kaart, is heerlijk!

Sebastian: “Ik heb de wijn naar mijn oma vernoemd, omdat deze haar persoonlijkheid perfect weerspiegelt: helder en charmant.”

Naast de Emma proef je bij ons de Aluvional La Consulta Malbec, afkomstig van een wijngaard op vulkanische bodem van zand en gravel en de blend Familia Zuccardi Tito (66% Malbec, 12% Cabernet Sauvignon, 12% Ancelotta en 10% Caladoc).

Ernesto Catena

De Catena familie is een soort van koninklijke familie van de Argentijnse wijnwereld. De vader van Ernesto Catena was een van de wijnmakers die Argentinië uit een diep dal trok en het land tot een internationale grootmacht in de wijnwereld maakte. Een behoorlijke naam en nalatenschap om hoog te houden.

Waar zijn zus Laura die volledige ‘last’ op zich neemt en het Catena-rijk met strakke hand leidt, kiest Ernesto zijn eigen weg met zijn eigen wijngaarden. En dat doet hij goed. Benieuwd? Bij ons proef je de Tikal Patriota, een blend van 60% Malbec en 40% Bonarda en de Alma Negra van Chardonnay, Gewurztraminer en Viognier.

In goed gezelschap

Deze jonge wijnmakers gaan de komende jaren voor mooie verrassingen zorgen. Dit doen ze samen Alejandro Sejanovich, voormalig wijnspecialist van Catena en de gebroeders Michelini van Zorzal die met hun vurige passie en ongekende innovatiedrang de wijnwereld op z’n kop zetten. Wij volgen dit op de voet en laten je meegenieten van de verhalen én van de heerlijke wijnen.

Dan is er nog veel meer nieuws

Van toegankelijke wijnen die vrijwel iedereen lekker vindt tot bijzondere exemplaren voor de specifieke liefhebber, wij zijn doorlopend op zoek naar nieuwe pareltjes voor jullie.

Een greep uit de nieuwe wijnen:

  • Vina Alicia Paso de Piedra Chardonnay van het boutique wijnhuis van de familie Arizu. Chardonnay staat op het etiket, maar het is eigenlijk een blend van 75% Chardonnay, 20% Semilor en 5% Muscat à petit grains & petit Auxerrois. Een fluweel zachte wijn met een zoetje.
  • Pulenta Pinot Gris van de wijnfamilie Pulenta. Een verfijnde wijn, rijk aan fruit en met een opvallende frisheid.
  • De zachte Felino Chardonnay van Vina Cobos is nu per glas te krijgen.
  • Op onze ‘internationale kaart’ staat sinds kort de heerlijke stuivende Auntsfield Estate Sauvignon Blanc uit Marlborough, Nieuw Zeeland

Nieuwe Malbecs met bijzondere verhalen

Bodega Colome houdt van extremen: ze zijn de oudste bodega van Argentinië en hebben de hoogstgelegen wijngaard ter wereld. Wij schenken nu de Autentico, van 90 jaar (!) oude druivenstokken én de Altura Maxima van 3011 meter hoogte.

Gualtallary is booming en wordt niet voor niets de grand cru van Mendoza genoemd. We zullen de komende tijd meer wijnen uit dit bijzondere gebied halen en maken nu alvast een start met vier nieuwe toppers:

  • Tinto Negro, Limestone Malbec
  • Kaiken Ultra Malbec (90 punten)
  • Altos las Hormigas Gualtallary Malbec
  • Familia Zuccardi Aluvional La Consulta Malbec

Laat je verrassen bij Wine Bar Mendoza

Is dit het? Nee, er staat nog veel meer nieuws op de kaart. Kom langs en we vertellen je er alles over. Onder het genot van een heerlijk glas wijn natuurlijk.