Bootje varen, wijntjes nippen en R'dam ontdekken

Donderdag 26 mei 2016

Een paar uurtjes wijntjes nippen, Argentijnse hapjes happen, vakantie eilandjes bekijken en ‘binnengluren’ bij de nouveaux riche van Rotterdam. Met een luxe elektrosloep van ‘Geen boot wel varen’ én een picknickbox van Mendoza heb je alle ingrediënten voor een fantastische vakantiedag.

Opstappen bij Mendoza

Voor het tweede jaar op rij liggen de boten klaar bij de steiger van Mendoza aan de Bergse Voorplas. Romantisch met z’n tweetjes, met familie of met vrienden, met een gezellige kapitein of zelf aan het roer: laat het vakantiegevoel maar komen!

Terwijl wij de picknickbox voor je vullen geniet je van een heerlijk drankje op het terras, waarna je rustig naar de steiger slentert om in de luxe, ruime sloep te stappen waar je met gemak een hele dag op kan vertoeven.

Bergse Plassen: rustige natuur en strakke tuinen van de Quote-goot

Eenmaal in de boot kies je het ruime sop om rond te dobberen op de weidse Voorplas en geniet je van de zon vanaf de ligbedden. Of je stuurt je boot langs de tuinen van de Quote-500 leden van de Straatweg. Trek een lekker wijntje open en bekijk ondertussen wat Herman den Blijker op de barbecue heeft liggen, welke tuin bij het karakteristieke huis van Harry van Elten hoort en wat het veelbesproken ‘kunstobject’ in de tuin van Pieter Schoen is.

Genoeg gezien? Vaar dan door naar de Bergse Achterplas. Stal het brood met smeerseltjes, de heerlijke kaasjes en worstjes uit en ga langs de vakantie eilandjes met de tientallen buitenhuisjes.

De vele gezichten van Rotterdam

Als je na de Bergse Plassen nog geen genoeg hebt van de zon, het kabbelende water, je vaargezelschap, de lekkere drankjes en fingerfood, maak je de oversteek naar de Kralingse Plas.

Dan weet je weer dat Rotterdam een wereldstad is met een unieke en imposante skyline die mooi afsteekt tegen de natuur van dit bijzondere gebied.

Nieuwsgierig geworden?

De boot huur je gemakkelijk online via Geen boot wel varen. De picknickbox bestel je uiteraard bij ons. Deze is geschikt voor twee tot vijf personen en bevat het volgende:

  • Een fles Sauvignon Blanc, Chardonnay of Torrontés;
  • Zuurdesembrood met tapenade en aioli
  • Tortillachips met guacamole
  • Cherrytomaatjes
  • Blokjes Rotterdamsche oude kaas
  • Blokjes chorizo worst

Je hoeft alleen nog maar te kiezen: vaar ik zelf of laat ik me varen?

Wij zien je graag op ons terras!