chocolate-wine

Chocolate & Wine bij Wine bar Mendoza

Maandag 16 april 2012

Van 16 tot 22 april is het Wereld Malbec Week bij Wine bar Mendoza en laat zij haar gasten kennismaken met de unieke combinatie van chocolade en Malbec wijn. Chocolade speciaal gemaakt om bij wijn te matchen. “Aan de basis ligt de Ghaneese cacaoboon, bekend om zijn rood-fruit- karakteristieken”, aldus Michael Boekholt, Manager Wine bar Mendoza. “De chocolade is zo puur dat het de subtiele nuances van wijn vergroot. De hele week geven we bij een fles Malbec, Brix chocolade cadeau. Het is weer eens wat anders dan een kaasplank en verrassend lekker.”
Op donderdag 19 april kunnen de diverse Malbec wijnen uit het assortiment van deze Argentijnse wijnbar geproefd worden tijdens een exclusieve Malbec proeverij. Daaronder de beste wijnen die te verkrijgen zijn in Nederland en een aantal 95+ punten wijnen van Wine Spectator.
Op Wereld Malbec Dag wordt wereldwijd gevierd dat de van oorsprong Franse Malbecdruif halverwege de 19e eeuw in Argentinië werd geïntroduceerd. Een gouden greep, want in het uitstekende Argentijnse wijnklimaat deed deze druif het beter dan in Frankrijk zelf. Inmiddels zijn Malbec wijnen uitgegroeid tot hét vlaggenschip van de Argentijnse wijnindustrie.  

Wine bar Mendoza is gelegen aan de achterzijde van restaurant Gauchos aan de Plas en zeven dagen per week geopend voor lunch en borrel.