Maxima en Willem Alexander

De cultuurverschillen tussen Willem-Alexander en Máxima

Woensdag 01 oktober 2014

Wie denkt aan koning Willem-Alexander en aan zijn vrouw koningin Máxima, denkt aan twee totaal verschillende personen. Máxima als een Argentijnse, enthousiaste en kleurrijke vrouw, tegenover de wat zakelijkere Wim-Lex. Maar hoe groot zijn die verschillen tussen deze twee mensen als we kijken naar de cultuurverschillen tussen Nederland en Argentinië?

Gastvrijheid en barbecues

Tussen de Nederlandse cultuur en de Argentijnse cultuur zijn veel verschillen te ontdekken. Zo zijn Argentijnen veel gastvrijer dan de gemiddelde Nederlander. In Argentinië kun je er op rekenen dat je regelmatig wordt uitgenodigd om te komen eten. Vooral wanneer er een Asado (barbecue) wordt georganiseerd. Het is wel belangrijk om te weten dat je niet op het afgesproken tijdstip aanwezig bent, maar later komt. Dat zijn ze gewend en op tijd komen is niet netjes.

Barbecues kom je in Argentinië overigens vaak tegen: elke situatie wordt aangegrepen als de ideale gelegenheid voor een lekkere barbecue met vrienden en familie. We zijn benieuwd hoe vaak Willem-Alexander en Máxima de barbecue aansteken.

Een sterke familieband

De familie is iets waar in Argentinië veel aandacht en liefde aan wordt geschonken. Natuurlijk geven we in Nederland ook om onze families en vinden we het over het algemeen fijn om tijd met hun door te brengen. Maar we zien of spreken elkaar meestal niet dagelijks en hebben het maar druk met onze eigen levens. In Argentinië wordt de familie altijd overal bij betrokken.

Gelukkig is Máxima in een grote familie terechtgekomen waar ze veel dingen samen doen: van skivakanties in Lech tot gezamenlijk spijkerpoepen en koekhappen op Koningsdag.

Overige cultuurverschillen tussen Nederland en Argentinië

Mocht je van plan zijn om af te reizen naar dit mooie land, dan zijn er nog wat cultuurverschillen waar je rekening mee moet houden. Wanneer je iemand in Argentinië voor het eerst ontmoet, is het heel normaal dat er één zoen op de rechterwang wordt gegeven. De drie Nederlandse zoenen worden hier niet gewaardeerd.
Hoe warm het ook is, de korte broek wordt ook niet zo op prijs gesteld. Argentijnen gaan liever voor een verzorgde casual look. In een recreatiegebied is het dragen van een korte broek geen probleem.

Bovenal zijn de Argentijnen mensen die bekend staan om hun vriendelijkheid, hun liefde voor gezelligheid en oprechte interesse in anderen. En dat zien wij gelukkig ook terug in onze koningin en deelt deze eigenschappen ook met onze koning.