Bergse Plasloop Rotterdam

De Bergse Plasloop: laat me niet lachen!

Vrijdag 30 september 2016

Hardlopen is goed voor je humeur! Een clown, lekker eten en een heerlijk wijntje zijn dat ook. Op 9 oktober komt dit allemaal samen. Het is weer tijd voor het allerleukste hardloopevenement van Rotterdam: De Bergse Plasloop, door de straten van Hillegersberg, langs de Rotte en Bergse Voorplas.

Voor de fanatieke hardloper én de gezelligert!

Heb je al wat ervaring in de benen? Dan zijn de prestatielopen van 5 of 10 kilometer iets voor jou. Wil je gewoon lekker een klein rondje lopen? Charter je zoontje, een nichtje of een kindje uit de buurt en doe gezellig mee aan de familieloop (ook voor schoolklassen en sportteams). Het kan allemaal en je kunt je nog steeds aanmelden.

Is hardlopen (nog) niks voor jou? Voor de kijkers valt er ook genoeg te beleven en aanmoediging kan iedere hardloper gebruiken.

De strijd der bedrijven

De Rabobank Rotterdam Bedrijvenloop is al jaren een onderdeel van de Bergse Plasloop en dit jaar groter dan ooit. Met in totaal 26 teams gaan verschillende bedrijven de strijd met elkaar aan.

Een bedrijventeam bestaat uit 3 tot 5 deelnemers die samen een afstand van 5 of 10 kilometer afleggen. De tijd van de snelste drie deelnemers geldt voor het bedrijvenklassement. Bijzonder om met je collega’s aan mee te doen, een betere teambuilding is er niet, én spectaculair om te zien.

Wil jij een kind laten lachen?

Voor het vijfde jaar op rij is de Bergse Plasloop verbonden aan CliniClowns.

Voor het eerst kunnen hardlopers zich online laten sponsoren om geld in te zamelen voor het meest vrolijke goede doel van Nederland. Loop je mee? Dan kun je een eigen pagina aanmaken en vrienden en familie vragen je te sponsoren. Loop je niet mee, maar wil je een loper sponsoren of gewoon geld doneren? Ons doel is om € 5000,- in te zamelen en de teller staat nu op € 1700,-.

Zullen we samen nog meer kinderen laten lachen, ontspannen en genieten?

CliniClowns, voor magische momenten

Wij vinden de missie van CliniClowns een van de mooiste ooit: ‘wij zijn er voor een klein magisch moment met grote betekenis door oprecht contact met de clown voor kinderen in een moeilijke gezondheidssituatie.’

Een lach van een kind, een echte lach, onbezorgd en uitbundig is het mooiste dat er is. In situaties waarin het lachen je soms vergaat, kan vrolijkheid en warmte de situatie doorbreken. CliniClowns is daar waar behoefte is aan verrassing, afleiding en plezier voor zieke en gehandicapte kinderen, hun broertjes en zusjes en hun ouders. Voor het hele gezin dus. En daarom past dit goede doel perfect bij de Bergse Plasloop.

Paul Bol: ‘Hardlopen is voor het hele gezin en dat willen we met de familieloop laten zien. Dit is voor een deel de reden dat Gauchos alweer voor het vijfde jaar hoofdsponsor is van de Bergse Plasloop. Wij zijn er als restaurant ook voor het hele gezin.’

Fijn naborrelen met Bert Louissen bij Mendoza

Bij een gezellig evenement mag een afterparty niet ontbreken. Hardlopers, kijkers en andere liefhebbers genieten bij Wine Bar Mendoza van verfrissende Argentijnse wijnen en lekkere hapjes.

Zanger en pianist Bert Louissen zorgt met zijn gevarieerde en stijlvolle repertoire voor nog meer gezelligheid.

Jouw magische momenten

CliniClowns is er voor een klein magisch moment met grote betekenis.

Wat wordt jouw magische moment op 9 oktober? Winnen, je persoonlijke record verbreken, het mooiste plekje van Rotterdam ontdekken, je vriend aanmoedigen, achter je veel te snelle kleuter aanrennen of toch dat heerlijke wijntje tijdens de afterparty in de tuin van Mendoza?

Wat het ook is, we maken er weer een topdag van met een topopbrengst voor CliniClowns.

Tot de 9de!