big-green-egg

De Big Green Egg bij Wine bar Mendoza

Vrijdag 21 maart 2014

Misschien ben je weleens bij een evenement van Wine bar Mendoza aanwezig geweest terwijl er gebruik werd gemaakt van een grote groene barbecue: de Big Green Egg. Dit is een barbecue met eindeloos veel mogelijkheden om complete maaltijden te bereiden.

De Big Green Egg is multifunctioneel

Wat nu zo leuk is aan de Big Green Egg, is dat het voor diverse gerechten gebruikt kan worden. Niet alleen maar simpel barbecueën, maar ook grillen, stoven, roken... Zelfs het bakken van je eigen brood of een overheerlijke pizza kan prima. En ja, natuurlijk kun je er ook ‘gewoon’ op koken. Eitje! ;-)

Doordat er meer dan honderd accessoires zijn voor dit kookinstrument, is het mogelijk om zelf de lekkerste creaties te maken.

Altijd te gebruiken

Dit grote groene ei is een barbecue die eigenlijk ook dient als een steenoven op houtskool. Hij is zo ontwikkeld dat je hem altijd kunt gebruiken, zelfs als het buiten vriest! Dit komt door de keramiek die erin verwerkt is. Dat betekent dat de sfeer en gezelligheid die een barbecue met zich meebrengt nu het hele jaar door mogelijk is.
 

Een gezond ei dat staat voor kwaliteit

De Big Green Egg is ook nog eens een verantwoord kookinstrument. Zo heb je vrijwel geen vet nodig om het eten te bereiden en door het ‘slow cooking’ blijven de vitamines behouden. Wat ook een voordeel is van langzaam koken, is dat je eten niet verbrandt. Het gaat hier dus echt om een kwaliteitsproduct en dat blijkt ook wel uit het feit dat hij zelfs wordt gebruikt in (sterren)restaurants en door top koks, zoals Herman den Blijker.
 

Mendoza opent het barbecue seizoen!

Wil je eens proeven hoe gerechten van de Big Green Egg smaken? Kom dan eens langs bij één van onze evenementen. Op 4, 5 en 6 april openen wij het barbecue seizoen en dat wil je niet missen!

Op 4 april kun je gezellig komen borrelen, onder het genot van sfeervolle muziek en hapjes van onze barbecue. Vijf hapjes worden gepresenteerd in de vorm van een walking dinner. 
Je kunt niet alleen genieten van de Big Green Egg, maar ook van de Smokey Goodness. Op 5 april kun je kennismaken met deze authentieke barbecue; een waar spektakel op open vuur. Wil je erbij zijn? Reserveer dan snel, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Barbecueën in een zomerse stijl, met Argentijnse gerechten en drie lekkere Malbec’s proeven tegen een lage prijs? Kom dan op 6 april naar ons toe. Met muziek van de Cubaanse band Caney zorgen we voor een zomerse sfeer!

Van mei tot en met augustus kun je elke woensdag genieten van hapjes van de Big Green Egg. Wil je er zelf één aanschaffen? Kijk dan eens op de officiële website van de Big Green Egg.