wijnbar Rotterdam winter

DE MENUKAART IS WEER KLAAR VOOR DE WINTER

Donderdag 25 oktober 2018

Deuren dicht, kachel aan, een volle krachtige Malbec in de hand en warme happen op tafel. Langzaam worden de dagen korter en kouder, maar dat drukt de pret niet. We passen ons gewoon aan.

De lichte rosés en witte wijnen blijven in de koelkast staan, we laten de stevige wijnen weer rijkelijk vloeien en op de menukaart staan fijne kruidige gerechten die je van binnen opwarmen. Laat dat gezellige, knusse gevoel van de winter maar komen. Wij zijn er klaar voor. Jij ook?

Een hart- en maagverwarmende menukaart

Niet alleen Nederlanders houden van aardappelen. In Zuid-Amerika zijn ze er ook dol op en dus zetten wij ze met liefde op de kaart. En niet een kruimig bintje waar we stamppot mee maken. Bij een fijn glas wijn eet je bij ons truffelaardappelen: paarse, stevige rakkers met een heerlijke zoete, nootachtige smaak. Wij zijn er dol op!

Ga je dit jaar niet op wintersport of wil je na je tripje het wintersportgevoel vasthouden? Dan kan je in onze wijnbar je hart ophalen. Na een stevige wandeling langs de Rotte, schuif je met veel smaak een flammkuchen met champignons naar binnen. Wil je wat langer tafelen? Ga dan voor de kaasfondue van provolone. Neem een paar pittige chorizocroquetjes met chipotle mayonaise vooraf en je hebt een top middag of avond.

Argentijns borrelen

Voor het echte Argentijnse gevoel zijn onze nieuwe empanadas een aanrader. Hadden we eerst maar één variant, je kiest nu uit vier verschillende topsmaken. Of je kiest helemaal niet en gaat voor een proeverijtje.

De smaken:

  • rundvlees
  • maïs
  • pulled pork met jalapeno
  • vier kazen

De empanadas komen van Casa de Empanadas en zijn precies zoals je ze proeft in Argentinië: sappig, knapperig en heerlijk gekruid. De klassieke chimichurri die je erbij krijgt maakt het geheel helemaal af.

In Argentinië zijn empanadas onderdeel van de cultuur. Of het nu een doordeweekse avond, het weekend of een bijzonder feest is, empanadas staan op tafel. En niet zomaar een paar, nee de tafel staat vol met verschillende smaken. Hiervoor staan de Argentijnen de hele dag in de keuken. Terwijl de nieuwste roddels uitgewisseld worden, maken ze met veel liefde de meest lekkere pasteitjes klaar. En die liefde is te proeven in iedere hap.

Winters borrelen op ons terras aan het water

Met de nieuwe menukaart die maandag 29 oktober ingaat, zijn we klaar voor een echte winter, maar in Nederland weet je het nooit. Verrast de zon ons? Dan strijk je neer op ons terras. Heater aan, dekentje over je benen, wijntjes, flammkuchen en empanadas op tafel; jij bent klaar voor een fijn middagje borrelen. Het winterzonnetje over de Bergse Plas geeft net dat vleugje magie om het extra bijzonder te maken. Dat geldt ook voor de avond als het romantische maanlicht de plas een gouden gloed geeft.

Tot snel!