Prinses Maxima

De schoonheid van Argentinië: Máxima

Vrijdag 02 mei 2014

Wanneer je aan iemand de vraag stelt waar hij aan denkt als je het over Argentinië hebt, kun je vele antwoorden verwachten: het mooie weer, de heerlijke wijnen, het malse vlees, de Argentijnse tango… Maar er is één antwoord dat bij de meeste mensen direct naar boven zal komen: Máxima, onze prachtige en spontane koningin.

Wat iedereen al weet…

Als publiek figuur kan het natuurlijk niet anders dan dat iedereen alles van je weet. We weten dat ze de dochter is van Jorge Zorreguieta en Maria del Carmen Cerruti, en dat ze is geboren in Buenos Aires in Argentinië. We weten dat ze door Willem-Alexander tijdens het schaatsen op het ijs ten huwelijk is gevraagd en dat ze tijdens haar bruiloft de beroemde traan over haar wang heeft laten lopen tijdens een prachtig accordeonspel. Ze is de moeder van de drie prinsesjes, Catharina-Amalia, Alexia en Ariane.

Wat je misschien nog niet wist

Máxima heeft ook nog een zus, twee broers en drie halfzussen. Een leuk weetje is dat één van haar broers, Martin, werkzaam is in de horeca en een eigen restaurant heeft: Tinto Bistro, in Villa La Angostura. Dat ligt vlakbij Bariloche, een plek waar Máxima en Willem-Alexander regelmatig te vinden zijn tijdens hun vakantie. Mocht je daar dus ooit in de buurt zijn, dan is het leuk om daar eens een kijkje te gaan nemen.

Een moderne koningin met stijl en charme

Maar wat maakt Máxima dan zo bijzonder? Het is een combinatie van diverse factoren. Haar lange blonde haren en donkere ogen geven haar een warme uitstraling. Ook in haar uitbundigheid en enthousiasme zien we die warmte en hartelijkheid terug, waar ook zeker de Argentijnse invloeden in terug te vinden zijn. Ze luistert naar mensen die een verhaal te vertellen hebben en begroet iedereen met een hand en haar stralende lach. Met haar charme weet ze dan ook werkelijk iedereen te betoveren. Ondanks haar hoge positie komt ze over als iemand die dicht bij het volk staat en zich niet verheven voelt boven de rest. Dat hebben we tijdens de Olympische Winterspelen van 2014 in Sotsji ook gezien, toen ze samen met Willem-Alexander ongegeneerd de Nederlandse kandidaten stond aan te moedigen. En ja, daar houden de nuchtere Hollanders wel van!

Maar daarnaast is ze ook een zeer stijlvolle vrouw. Zo draagt ze prachtige kleding van vele designers. Hoewel ze een groot liefhebber is van het Belgische merk NATAN, draagt ze ook veel kleding van Nederlandse couturiers, zoals Jan Taminiau. Hiermee steunt ze de Nederlandse ontwerpers. Máxima staat bekend als de meest stijlvolle en modieuze koningin van de wereld.

En niet in de laatste plaats is ze ook nog een moeder, die als hulpmoeder helpt op de school van haar dochters. Dit jaar werden bijvoorbeeld de Koningsspelen weer georganiseerd op de basisscholen. Terwijl Willem-Alexander in Ens was om de Spelen te openen, was Máxima vrijwilligster op de basisschool in Wassenaar. Zo kon zij ook haar dochters aanmoedigen tijdens het sporten.

Toch een beetje koninginnedag

Met de verjaardag van onze nieuwe koning net achter ons, komt de verjaardag van Máxima ook dichterbij: op 17 mei a.s. mag zij 43 kaarsjes uitblazen! Wij wensen haar alvast een mooie dag toe en hopen dat er nog velen mogen volgen.

Wil jij op de verjaardag van Máxima toch een beetje “Koninginnedag” vieren? Kom dan op zaterdag 17 mei naar Wine bar Mendoza om gezellig te proosten op onze stralende koningin, onder het genot van een Argentijns wijntje.