Eten als een echte Argentijn bij Mendoza

Vrijdag 25 maart 2016

Argentijnen houden van eten, drinken én gezelschap van vrienden en familie. Dit combineren ze dan ook zo vaak mogelijk tijdens lange lunches, uitgebreide diners en barbecues (asados) zonder einde.

Ze zeggen weleens dat Nederlanders eten om te leven. Argentijnen leven om te eten. Waar wij onze gesprekken starten over het weer, bespreken Argentijnen uitgebreid hun maaltijden. Komt je dit bekend voor van landen dichter bij huis? In Italië en Spanje staat eten ook centraal en dit zijn precies de landen die al eeuwen geleden hun stempel hebben gedrukt op de Argentijnse eetcultuur.

Die invloed vind je terug in het genieten én in de gerechten. Waar de Italianen hun antipasti hebben en de Spanjaarden hun tapas, hebben de Argentijnen picadas: heerlijke kleine gerechtjes waar je samen met vrienden, familie of collega’s van geniet.

Picadas bij Mendoza

Argentijnser wordt het niet: op een zondagmiddag met familie rondom een tafel vol met manchego kaas, jamon ibérico, empanadas, provoleta en nog veel meer overheerlijke hapjes. Of een zaterdagavond met vrienden waarbij je met picadas, ensaladas en platos van rib eye, zeebaars en quiche je eigen diner samenstelt.

Dit kan vanaf nu bij Mendoza, met uiteraard een goed glas wijn erbij.

Zo doen de Argentijnen dat

De Argentijnen kennen vier maaltijden:

Desayuno (ontbijt)
De boodschap ‘ontbijt is de belangrijkste maaltijd van dag’ is niet aan Argentijnen besteed. Een kop koffie met een croissant of een toast voldoet prima.

Almuerzo (lunch)
De lunch pakken ze heel anders aan. Met sandwiches, pasta, vlees, salades, pizza, empanadas en volle soepen is de lunch een serieuze maaltijd waar de Argentijn tijd voor neemt.

Merienda (namiddag)
Om de lange tijd naar het avondeten te overbruggen hebben de Argentijnen de Merienda, een lichte maaltijd in de namiddag. In de cafés zie je rond deze tijd vaak groepjes vrienden staan die een zoete snack eten met koffie of thee.

Cena (diner)
De Argentijnen schuiven doordeweeks rond 21u aan tafel en in het weekend kan dit wel 23u worden. Dit weerhoudt ze er niet van om uitgebreid te eten. Het diner is dé maaltijd van de dag. Typische Italiaanse gerechten als ravioli en gnocchi worden gecombineerd met Argentijnse runderstoofpotjes, bife de lomo en bife de chorizo.

Asados zonder einde!

Het is geen geheim dat Argentijnen echte vleeseters zijn. En geef ze eens ongelijk, ze hebben misschien wel het beste vee van de wereld.

De liefde voor vlees wordt gevierd tijdens uitgebreide barbecues die vroeg in de middag beginnen en tot de volgende ochtend kunnen duren. Heerlijke lome middagen in de zon met puur vlees op de barbecue tot de zon ondergaat en je met vrienden en familie de warmte opzoekt bij de grill of een open vuur en geniet van mooie gesprekken en heerlijke wijnen. Dat is de Argentijnse ‘way of life’.

Bij Mendoza kun je hier een vleugje van proeven tijdens ons jaarlijkse barbecue spektakel ‘Get ready for Summer’ op 8 april aanstaande. Of organiseer een big green egg diner als bedrijfsborrel of familiefeest.