get-ready-for-summer-2014

Get ready for Summer – de start van het bbq-seizoen!

Maandag 07 april 2014

De zomer komt er weer aan en dat werd 4, 5 en 6 april gevierd bij Wine bar Mendoza met een barbecue en Smoker spektakel. De Big Green Egg en Smokey Goodness waren van de partij. Laat het barbecueseizoen maar komen!

Vrijdag kon er gezellig geborreld worden met vrienden en collega’s, onder het genot van de jazzy klanken van DJ XLR. Het team van Smokey Goodness stond deze avond klaar met heerlijke hapjes van onze Big Green Egg. Met name de gegrilde oesters met champagne-beurre blanc waren erg populair.

Wine bar Mendoza - Big Green Egg, Smokey Goodness

Smokey Goodness

Smokey Goodness is het barbecue cateringbedrijf van Jord Althuizen, een culinaire enthousiasteling met een voorliefde voor koken op open vuur. Zijn missie: Nederland kennis laten maken met de smaak van echte authentieke barbecue. Dit doet hij met behulp van een prachtige smoker, die bij Mendoza te bewonderen was.
Normaal gesproken kom je Smokey Goodness alleen tegen op festivals of bij grote partijen, maar speciaal voor Mendoza verzorgden zij een “open table night”. Er werden vijf prachtige gerechten geserveerd waaronder coquiles, omwikkeld in Livar-bacon en Smokey’s rossini: gegrilde bavette van grass fed Black angus rund, wilde spinazie, wijnjus en zwarte truffel. De muzikale omlijsting was in handen van Barnyard Tea. Zij speelden echte Amerikaanse bluegrass muziek.

Wine bar Mendoza - Big Green Egg, Smokey Goodness

Wine bar Mendoza - Big Green Egg, Smokey Goodness

Argentijns genieten!

De zondag stond helemaal in het teken van Argentijnse wijn en Argentijnse gerechtjes. Er konden drie top Malbec’s geproefd worden, in combinatie met een driegangenmenu met o.a. ceviche en picanha.
De muziek werd verzorgd door de Cubaanse band Caney. Zij stonden garant voor heerlijke zomerse klanken.

Wine bar Mendoza - Big Green Egg, Smokey Goodness

Wine bar Mendoza - Big Green Egg, Smokey Goodness

Kom langs!

Wil jij ook een keer aanwezig zijn bij één van onze evenementen? Houd dan onze Agenda goed in de gaten!