get-ready-for-summer-2015

Get Ready for Summer wordt spectaculair!

Dinsdag 14 april 2015

De zomer komt er weer aan en wij zijn er al helemaal klaar voor! En hoe kan dat beter dan met ons feestelijke Get Ready for Summer evenement? Ook dit jaar staan er weer leuke activiteiten op het programma.

Smokey Goodness

Het feest wordt natuurlijk groots geopend! Dat doen we met live entertainment, maar ook met de Open Table BBQ Bites & Drinks van Smokey Goodness BBQ!

Smokey Goodness is het barbecue cateringbedrijf van Jord Althuizen; een echte bourgondiër en horecaliefhebber. Dat bleek al tijdens zijn studie, toen hij diverse baantjes in de horeca had. Hij studeerde aan de Hotelschool en besloot stage te gaan lopen in Disney World, in Florida. Hier maakte hij voor het eerst kennis met koken op vuur. En hoe! Hij stond achter een grote eikenhouten grill, waar gemiddeld 40 steaks tegelijkertijd op werden gegrilld. De hitte van het vuur, de grote vlammen en de heerlijke geur zorgden ervoor dat Jord zijn hart verloor aan deze geweldige manier van eten bereiden.

Smokey-Goodness-BBQ

Hij werd chef-kok, restaurantmanager en uiteindelijk eindredacteur van een foodmagazine. Toch bleef het koken op vuur naar hem lonken. Jord vond dat het slecht gesteld was met de Nederlandse barbecuecatering en wist hoe het beter kon. Naast zijn reguliere werkzaamheden begon hij daarom in 2010 Smokey Goodness; een cateringbedrijf dat zich volledig heeft gespecialiseerd in koken op open vuur en barbecueën op authentieke wijze. Ambachtelijk en verschrikkelijk lekker!

In datzelfde jaar stookte Jord tijdens een festival voor het eerst op de smokers. Dat bleek een groot succes te zijn. Het “ernaast” doen is er sinds 2013 al niet meer bij!

Inmiddels geniet het hele land van de heerlijke Smokey Goodness barbecues op evenementen, bedrijfsfeesten en in privésferen. Wil je dat ook eens proeven? Dat kan op 17 april, met culinaire borrelbites en lekkere wijn.

Hete Kolen

Op 24 april hebben we ook nog wat leuks te doen. Jeroen Hazebroek verzorgt dan namelijk de culinaire begeleiding. Je kent hem misschien van het boek “Hete Kolen”.

Ook Jeroen is een echte barbecue kok en kookt al van jongs af aan op open vuur. Hij grilt en kookt vooral veel met de Kamado, een unieke barbecue waarop je vrijwel elk gerecht kunt maken. Dacht jij dat een appeltaart niet op de barbecue kan? Dan heb je het mis. Jeroen draait zijn handen er niet voor om. Hij is dan ook DE expert op het gebied van de Big Green Egg. Benieuwd wat hij gaat maken? Kom dan zeker even langs!

Big-Green-Egg-Hete-Kolen

Ben je fan van zijn boek Hete kolen? Dan mag je zijn nieuwe boek “Hete vuren” niet missen! Het boek is verkrijgbaar vanaf 29 mei en bevat weer smakelijke recepten en interessante technieken.

Naast lekker eten en drinken is er natuurlijk nog meer te doen tijdens Get Ready for Summer.

Hillegersberg’s Got Talent

De vele talentenshows op tv laten het al zien: Nederland barst van het talent! Natuurlijk komen alle echte talenten uit Hillegersberg, maar ze zijn nog niet allemaal ontdekt. Dat gaat dit jaar op 26 april (de dag voor Koningsdag) wel gebeuren, met Hillegersberg’s Got Talent! Of je nu prachtig kunt zingen, of dat er niemand beter is op een skippybal dan jij; het maakt niet uit. Al het talent is welkom, van jong tot oud! Het programma start om 14:00 uur met een sfeervol optreden van DJ XLR. Om 15:00 uur zijn de talenten aan de beurt om hun kunsten te demonstreren aan het grote publiek. Meedoen? Stuur ons dan een mailtje!

Weer of geen weer: die zomer komt er!

Wij laten ons niet afschrikken door een beetje kou of regen. Mocht het weer tegenvallen, dan feesten we gewoon door onder onze verwarmde terrasparasol, of we verhuizen naar binnen. Met een goed glas wijn van onze kaart krijg je het sowieso al wat warmer en komt het zomerse gevoel vanzelf!