Varen op Rottemeren

Heerlijk varen over de Rotterdamse wateren

Woensdag 05 juni 2019

Wat te doen op een warme zomerdag? Wij weten het wel; ga het water op! De sloepen van Geen Boot Wel Varen liggen weer startklaar bij onze steiger. Borrelhapjes mee, een koud Argentijns wijntje in de hand en genieten maar.

Zelf varen of laten varen

Geen Boot Wel Varen maakt varen in Rotterdam voor iedereen mogelijk. Zo kun je een bootje huren en zelf varen óf je laten varen in een sloep met kapitein. Het is heel eenvoudig om zelf het bootje te besturen en je hebt ook geen vaarbewijs nodig. De fanatiekelingen onder ons kunnen Premium Member worden en tot wel 60% besparen op ieder vaaruur. Stap bij Mendoza of Cafè van Zanten op als je liever zonder schipper de Rotterdamse wateren verkent.

Jouw ideale route

Op het water met familie of vrienden is de leukste manier om Rotterdam te ontdekken. Er zijn diverse opstaplocaties en je kunt zelf de route bepalen. Stap bij Winebar Mendoza in de sloep en verken de Bergse Voorplas met een prachtig uitzicht over een groen natuurgebied. Als je doorvaart kun je de geheime paradijsjes van Rotterdam ontdekken: ‘vakantie-eilandjes’ met zomerhuisjes in de Bergse Achterplas. De Skyline bewonderen vanaf het water? Maak dan de oversteek naar de Kralingse Plas. Je kunt de vaartocht ook direct beginnen op de Kralingse Plas en opstappen bij The Boathouse. Café van Zanten in het historische centrum is een leuke opstaplocatie voor wie varen graag combineert met het maken van een stadswandeling. Zin in een afwisselende vaartocht? Cruise dan over de Rotte, de rivier waar Rotterdam zijn naam aan dankt. Stap op bij Restaurant de Prins van Terbregge en geniet van natuur, historie en stad. 

In onze blogs Bootje varen, wijntjes nippen en R'dam ontdekken en Bootje huren, het kan weer! lees je meer over onder andere de verschillende opstapplekken en routes.

Comfortabel het water op

De elektrische sloepen bieden ruimte aan 12 passagiers die lekker kunnen zitten op dikke kussens. Daarnaast kun je op het zonnedek relaxt werken aan je bruine kleurtje én zorgt de buiskap voor beschutting tegen de wind.

wijntje op de boot  

Argentijns hapje en drankje

Zo’n zomerse dag is natuurlijk niet compleet zonder hapje en koud drankje. Daarom bieden wij voor €26,00 een borrelbox aan. De box is geschikt voor vier personen en bevat het volgende:  

  • Fles Solan de Cabras mineraalwater
  • Argente Tostado knoflookbrood
  • Antipasto van salami en hammen
  • Verkade Shuttles kaas-ui
  • Bakje blokjes Reypenaer oude kaas
  • Bakje Smokehouse amandelen
  • Puntje Brie
  • Blikje olijven met ansjovis

Vanaf €13,50 bestel je er een lekkere fles Sauvignon Blanc, Chardonnay of Torrontés bij.

Reserveer het borrelbox-arrangement via onze website of via info@windebarmendoza.nl.

De perfecte afsluiting van een zonnige dag

Kom na het varen nagenieten op ons gezellige terras in de warme avondzon. Er staat genoeg lekkers op onze uitgebreide menukaart en wijnkaart én we serveren nu ook alcoholvrije cocktails. Graag tot snel!