lunchen in Rotterdam

Lange zomerlunches en zwoele avonden

Vrijdag 08 juli 2016

Ken je het gevoel dat je een dagje weggaat en het lijkt alsof je op vakantie bent? Of dat je een avondje uitgaat en het na afloop voelt alsof je een weekend bent weggeweest? Dat je even helemaal loskomt en volledig ontspant op een heerlijke plek?

Dit is precies het gevoel dat wij je willen geven op het terras van Mendoza.

De heerlijke plek hadden we natuurlijk al. Met ons nieuwe terras aan het water en de uitgebreide lunch- en picadakaart kun je hier nog meer van genieten.

Uniek terras: in alle rust genieten

Ons voorterras aan het water is zes jaar lang een loungeterras geweest. We hebben dit nu vervangen door tafels met stoelen en wijntonnen met krukken.

Waar je ook zit op ons terras, je geniet van een heerlijk stukje natuur. Het voorterras is wel extra speciaal.

Paul Bol: “Het meest unieke van het terras aan het water is de rust die je daar ervaart. Je hoort geen verkeer en krijgt het gevoel ver uit de stad te zijn. We willen onze gasten hier een extra beleving bieden en dat lukt met de tafels en stoelen beter dan met het loungeterras. Voor de liefhebber hebben we nog een wel een aantal loungebanken op de steiger staan, bij de sloepen van ‘Geen boot wel varen’.”

De nieuwe opzet werkt. Onze gasten maken massaal gebruik van het nieuwe terras. Blijkbaar willen mensen aan een tafel zitten. Dit heeft ook te maken met de uitgebreidere mogelijkheden om te lunchen.

Eindeloze lunches

Op vakantie neem je de tijd voor alles en dan heb je soms van die heerlijke lange lunches die langzaam overgaan in een borrel en voor je het weet geniet je van een zwoele zomeravond met wijntjes en hapjes.

Dit kan nu, gewoon in Rotterdam aan de plas. Naast de sandwiches en salades hebben we nu warme ‘platos’ als entrecote en zeebaars. En met onze uitgebreide picadakaart met bijzondere kleine gerechten kun je verder borrelen en nóg langer genieten van de rust, het uitzicht en elkaar.

Unieke gerechten

We zijn trots op alles wat uit onze keuken komt. Een paar gerechten verdienen extra aandacht:

Ceviche eten in Rotterdam
De rijke Peruaanse keuken is hot bij westerse chef-koks en ceviche is misschien wel het meest karakteristieke Peruaanse gerecht. We hebben het op de kaart gezet voor de liefhebber. En wat blijkt? Er zijn meer liefhebbers dan we hadden verwacht. Sinds de introductie verlaten heel wat ceviches onze keuken.

We serveren een klassieker van zeebaars ‘gegaard’ in limoensap en rode peperpasta met rode ui, zoete aardappel, cherrytomaatjes en koriander.

Onze wijntip
Bij dit pittige gerecht adviseren we de Torrontés Oak Fermented van El Provenir. De bloemige smaak kan goed op tegen de pepertjes en andersom brengt de ceviche het beste in deze bijzondere wijn naar boven.

Verse tonijn met een Zuid-Amerikaans tintje


De tweede topper op de kaart is de Atún Barrafina, naar recept van hét tapasrestaurant in Soho Londen; Barrafina. Daar is het gerecht niet aan te slepen en bij ons is het ook een favoriet.

We brengen de verse tonijn op smaak met soja, sesamolie en sesam en serveren dit smaakbommetje met een romige quacamole

Onze wijntip
Een vettige Chardonnay of de Torrontés Oak Fermented

Argentijns streetfood met een Rotterdams tintje
Onze Choripan010 is een perfecte combinatie van Rotterdamse ambacht en Argentijns temperament.

De Rotterdamse worstenmaker, Paul van den Hoven van Wild Vleesch heeft speciaal voor Mendoza een worst gemaakt die perfect in een Choripan past. Het gerecht wordt afgemaakt met een pittige salsa criolla. Neem een hap met je ogen dicht en je denkt even dat je in de straten van Mendoza staat. Doe je ogen dan maar weer snel open om van het mooie uitzicht te genieten.

Onze wijntip
Wat past er nu beter bij een ultiem Argentijns gerecht dan de wijn die Argentinië een boost heeft gegeven? Juist, bij een Choripan drink je één van onze Malbecs.

We zijn je graag op ons nieuwe terras!