Andrea Marchiori en Luis Barraud

Marchiori & Barraud: eindelijk samen

Donderdag 12 november 2020

Het gerenommeerde oenologenpaar Andrea Marchiori en Luis Barraud, voorheen verbonden aan Viña Cobos van Paul Hobbs, produceert nu wijn onder hun eigen label. We nemen je mee in hun verhaal.

Van studiegenoten naar oenologenpaar

Andrea Marchiori en Luis Barraud komen uit families met een lange wijntraditie. Ze ontmoetten elkaar tijdens hun studie oenologie in Mendoza en studeerden daarna verder aan de UC Davis in Californië. Hier deden ze ook de nodige werkervaring op. Ze trouwden en leerden de invloedrijke Paul Hobbs kennen.

Marchiori en Barraud

Viña Cobos: resultaat van een succesvolle samenwerking

Marchiori, Barraud en Hobbs besloten om de handen ineen te slaan en samen wijn te gaan maken. De samenwerking leidde tot de befaamde bodega Viña Cobos. De organisatie groeide en meerdere wijnen werden met 95-99 punten bekroond. Het duo heeft internationale naam bereikt door het langdurige en bijzondere partnerschap met Paul Hobbs.

Viña Cobos.

Droom verwezenlijken met een eigen label

Na meer dan een decennium met Paul Hobbs bij Viña Cobos te hebben gewerkt, startte het koppel hun eigen project. Ze maken wijn van de druiven uit de Marchiori-wijngaard in Perdiel (Luján de Cuyo), welke eigendom is van Andrea’s familie en bekend staat als de meest zorgvuldig gekweekte wijngaard van de hoogste kwaliteit. Het duo produceert mooie terroir getypeerde wijnen met een bijzondere elegantie en brengt het onder hun eigen label ‘Marchiori & Barraud’ op de markt.

Ze gebruiken slechts enkele vaten per jaar om voor elke variëteit het beste van het terroir tot uitdrukking te brengen. Ook selecteren ze de druiven persoonlijk. De oude wijnstokken en het zandige leembodemprofiel leveren wijnen met een enorm geconcentreerde smaak, wat essentieel is voor de beste kwaliteit. Daarnaast worden de wijnen in Franse en Amerikaanse eikenvaten gerijpt. Dit is de enige interventie waar het paar in gelooft, ze laten het fruit en de hoogwaardige eik verder hun eigen magie uitoefenen.

De wijnen laten geen twijfel over aan het talent van het duo voor het vervaardigen van kwaliteitswijnen. En dat voor betaalbare prijzen.

Marchiori & Barraud bij Wine Bar Mendoza

Op onze kaart staan twee prachtige wijnen van Marchiori & Barraud: de Chardonnay 2017 en Malbec 2017.

De Chardonnay heeft een frisse en intense smaak. De afdronk is romig met weelderig fruit en wat vanille. De Malbec heef een robijnrode kleur en kruidige geur- en smaaktonen. Je proeft ook fruit als zwarte kersen. De afdronk is vol en krachtig.

Wij hopen je snel weer te mogen ontvangen zodat je kan genieten van ons overheerlijke aanbod.