verjaardag-wine-bar-mendoza-5-jaar

Mendoza bestaat vijf jaar!

Donderdag 02 juli 2015

We vierden afgelopen vrijdag onze vijfde verjaardag, met gezellige optredens van onze muzikale vrienden. Zangeres Joan, de muzikale alleskunner Bert Louissen en DJ XLR behoren al bijna tot het meubilair, maar zonder hen is het geen feest! Naast deze toppers waren ook Howard Sie (saxofoon) en Steven Brezet (percussie) van de partij (of moeten we zeggen: party!). Het dak ging eraf.

verjaardag-mendozaverjaardag-mendoza

Vijf jaren gevuld met hoogtepunten

Vijf jaar is een echte mijlpaal en iets waar we zeker even bij stil willen staan. Tijd voor een beetje nostalgie en om terug te kijken op de afgelopen vijf jaar.

De opening
Op de dag na de opening van Wine bar Mendoza werd de finale gespeeld van het WK in Zuid-Afrika tussen Spanje en Nederland. Hoe dat afliep weten we nog maar al te goed.

opening-mendoza-nederland-spanje-wk

Live muziek op zondagmiddag
In de afgelopen vijf jaar is het in de wintermaanden op de zondagmiddag feest bij Mendoza. Geen feest met polonaise, maar meer het type feest waardoor je je in Argentijnse sferen waant. Zo hadden we in 2012 de Cubaanse band Caney te gast. Zij verzorgden geweldige Latijnse muziek. Inmiddels is zanger en pianist Bert Louissen een beetje onze huispianist geworden.

cubaanse-band-caney

Koninginnedag & Koningsdag
Misschien is het je weleens opgevallen, maar wij zijn wel een klein beetje fan van het koningshuis. Hoe kan het ook anders, met een prachtige Argentijnse koningin. Maar ook toen Máxima nog prinses was, vierden wij Koninginnedag in volle glorie. Zoals in 2011, toen we met Sticky Fingers onze eerste Mendoza Koninginnedag vierden.

Schaatsen op de Plas 2011 & 2012
Die Elfstedentocht, die hebben we al een tijdje niet gezien. Maar dat betekent niet dat we onze schaatsen niet aan kunnen trekken. In 2011 en 2012 vroor de Bergse Plas dicht en werden massaal de ijzers uit het vet gehaald. Er werd druk geschaatst, om vervolgens weer lekker op te warmen bij Mendoza.

schaatsen-bergsche-plas

Maxima op bezoek…
Op 17 mei 2011 vierden wij de 40e verjaardag van toen nog Prinses Maxima in de aanwezigheid van: Jolanda Gruyters. Zij is Nederlands’ bekendste look-a-like. Diezelfde avond nam zij een cheque in ontvangst voor het Oranjefonds.

maxima-look-a-like

Proeverijen
We organiseren verschillende proeverijen, waarmee we onze kennis overbrengen op onze gasten. Zo kan iedereen een wijnkenner worden! Misschien wel de volgende Magister Vini, al is dat misschien een tikkeltje ambitieus. In Nederland zijn slechts 9 Magister Vini’s en één daarvan mochten wij op de Wereld Malbec Dag 2015 verwelkomen in onze wijnbar. Hier werd een echte masterclass gegeven. Maar we hebben ook andere proeverijen verzorgd, zoals de Luigi Bosca proeverij, Terrazas de los Andes & Vina Cobos.

wereld-malbec-dag

Vriendenkring van de Bloemhof
Om de twee jaar is Mendoza de gastheer van Stichting De Vrienden van de Bloemhof. Deze stichting vangt mensen met een verstandelijke beperking thuis op en laat ze vriendschappen sluiten buiten de instelling om. In 2011 was Lee Towers belangeloos te gast. Dit jaar is Mendoza weer gastheer bij het 25-jarig bestaan!

Lee-towers-Mendoza-Vrienden-Bloemhof

Heineken Jazz festival
Meerdere jaren hebben we veel plezier gehad van het Heineken Jazz festival. Met live optredens van vele artiesten, silent disco’s, bier, wijn, lekkere hapjes en vrolijke gezichten was het jaar in jaar uit een groot succes. Het weer werkte helaas niet elke keer even goed mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Dit jaar gaat het Heineken Jazz festival niet door, maar hopelijk mogen we er volgend jaar weer van genieten.

heineken-jazz-festival

Get ready for Summer
We kijken elk jaar uit naar de zomer, en eigenlijk ook naar de aanloop daar naartoe. Dan is het namelijk weer tijd voor Get Ready for Summer! Dit is één van de leukste Mendoza evenementen, waarbij we in goed gezelschap zijn van Smokey Goodness. En dat is inclusief Jord Althuizen, die je misschien wel kent van het RTL4 programma Grillmasters. Hij is hier co-presentator naast Herman den Blijker en Martijn Krabbé. Een echte barbecue expert, die dus ook bij ons zorgt voor het lekkerste, malse vlees van de barbecue.

smokey-goodness-jord-althuizen

Een klein bedankje

Die vijfde verjaardag hebben we natuurlijk vooral aan jullie te danken. Daarom willen we hier even bij stilstaan en al onze fijne bezoekers bedanken. We waarderen het ontzettend dat jullie gezellig bij ons komen eten met jullie vrienden en familie en dat wij daar een deel van mogen uitmaken. Ook de borrelaars die bij ons het weekend komen inluiden met een lekker wijntje zien we altijd graag. Dankjewel.

Op naar de volgende vijf(tig)!

Wij blijven in ieder geval ons uiterste best doen voor jou, zodat we je nog vaak terug mogen zien. Met heerlijke Argentijnse wijnen, de lekkerste gerechten en bediening met een vriendelijke glimlach, hopen we je nog vele leuke herinneringen te mogen bezorgen! Wij kijken in ieder geval uit naar de volgende vijf jaren. Ach, vijftig ook wel! :-)