beste-wijnbar-rotterdam-2013

Mendoza blijft hoogst gewaardeerde wijnbar van Rotterdam

Donderdag 31 januari 2013

In ‘Grootspraak 2013’, dé restaurantgids voor de wijnliefhebber, is Wine bar Mendoza wederom gewaardeerd met 4 “glaasjes”. Daarmee is Mendoza de hoogst gewaardeerde wijnbar van Rotterdam gebleven en delen we de derde plaats in Nederland met vier andere wijnbars. Het Wereldmuseum werd in dezelfde gids uitgeroepen tot wijnrestaurant van het jaar.

Wine bar Mendoza, gelegen aan de Bergse Voorplas te Hillegersberg, wordt in ‘Grootspraak 2013’ omschreven als een wijnbar prachtig gelegen aan de plas met een fantastisch terras. ‘‘Bijzonder aardige bediening, zeer gedreven voor de wijn. En met kennis van zaken! Goede keus, weliswaar alleen Argentijns. Eenvoudige hapjes en kleine gerechten, maar goed uitgevoerd en smakelijk. Een heerlijke plek voor de wijnliefhebber”, aldus ‘Grootspraak 2013’.

Waardering: vier “glaasjes”

Een waardering van vier “glaasjes” krijg je niet zomaar. Hiervoor moet een wijnbar een heerlijke plek zijn met veel goede wijn en bijzondere hapjes, tussen de dertig en vijftig kwaliteitswijnen schenken en veel keus in wijnen per fles bieden. Ook is het belangrijk dat alle medewerkers meer dan redelijke kennis van zaken hebben. Een goed bewaarsysteem is ook een van de belangrijke criteria voor deze waardering. De ambiance moet qua uitstraling passen bij dit niveau wijnbars, maar het belangrijkste is dat de wijnbar een heerlijke plek is voor de wijnliefhebber!