mendoza-perswijn

Mendoza in Perswijn maart 2013

Zaterdag 23 maart 2013

Perswijn maart/april 2013

Honger? Dorst? In deze rubriek vertellen de eigenaars of chef-koks van vier restaurants waarom we bij hen moeten gaan eten en drinken. Kijk voor meer recensies in Grootspraak, onze restaurantgids voor wijnliefhebbers.

Wine bar Mendoza

Met wie spreken we?

Paul Bol (eigenaar)

Hoe begon het allemaal?

"In 2010 hebben we het restaurant Gauchos aan de Plas uitgebreid met een wijnbar. Veel mensen wilden bij ons kunnen borrelen. Daarnaast was ik net in Argentinie geweest en wilde ik iets van die warme Argentijnse cultuur overbrengen op het koude Nederland."

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van jullie zaak?

"Het unieke Argentijnse assortiment. Meer dan 30 wijnen zijn per glas verkrijgbaar en een groot deel hiervan is als proeverij te bestellen: drie halve glazen voor 6 tot 9 euro. Ons publiek bestaat uit wijnliefhebbers en mensen uit de buurt. We willen dat Mendoza - in de traditie van Argentijnse bodega's - voor beide groepen een laagdrempelige, gezellige plek is."

Wat brengt 2013?

"We gaan 's avonds wat meer verschillende hapjes serveren, zoals ceviches (salades van rauwe vis) en hamburguesas: culinaire hamburgers. Natuurlijk met een (half) glas wijn."

Waarom moeten we iets gaan drinken bij Mendoza?

"Omdat Torrontes en Malbec heerlijke en betaalbare wijnen zijn, en vanwege het fantastische uitzicht op Rotterdam."

VOLGENS GROOTSPRAAK:

"Prachtig gelegen aan de plas, achter Gauchos. Fantastisch terras, en binnen heel prettig licht ingericht. Bijzonder aardige bediening, zeer gedreven voor de wijn. En met kennis van zaken! Goede keus, weliswaar alleen Argentijns. Maar de flight wordt geheel naar wens ook met hogere wijnen ingevuld. Eenvoudige hapjes en kleine gerechten, goed uitgevoerd en smakelijk. Een heerlijke plek voor de wijnliefhebber."