Voetbal-nederland-argentinie-ek-wk

Nederland - Argentinië: Legendarische wedstrijden door de jaren heen

Vrijdag 13 juni 2014

Vanavond is het eindelijk zo ver: na vier jaar is het tijd om revanche te nemen op die gewilde Wereldcup, tijdens het WK Voetbal! Wij hebben er het volste vertrouwen in dat het Nederlands Elftal ons zal voorzien van mooie doelpunten en zenuwslopende wedstrijden. Zo zien we het natuurlijk ook graag! Met een mooi vooruitzicht op wat komen gaat, blikken we ook nog even terug op andere mooie voetbalwedstrijden; namelijk op de wedstrijden tussen Nederland en… Argentinië!

Nederland vs Argentinië: historische wedstrijden

Nederland en Argentinië hebben tot nu toe nog niet zo vaak tegen elkaar gespeeld. In totaal zijn er slechts acht voetbalwedstrijden geweest: vier wedstrijden tijdens WK’s en vier vriendschappelijke wedstrijden. Maar dat betekent niet dat het niet spannend was!

Nederland - Argentinië in 1974: Amsterdam en Gelsenkirchen

In 1974 ontmoeten de landen elkaar voor het eerst, tijdens een vriendschappelijke wedstrijd in Amsterdam. Johan Neeskens zorgt in de 29e minuut voor het eerste doelpunt. Daarna regent het doelpunten, waarna de wedstrijd eindigt met 4-1 in het voordeel van Nederland.
Maar de twee landen treffen elkaar datzelfde jaar nog een keer, tijdens de tweede groepsfase van het WK in Gelsenkirchen. Hier scoort Oranje wederom doelpunt na doelpunt, met een eindstand van 4-0. 

Nederland - Argentinië in 1978: Buenos Aires

Na de voorgaande wedstrijden zou je bijna denken dat de uiteindelijke finale tussen Argentinië en Nederland een gelopen race zou zijn. Maar niets bleek minder waar. Toen de 90e minuut passeerde, was de stand 1-1. In Buenos Aires bleek Argentinië in de verlenging te sterk voor Nederland, met een eindstand van 3-1. De Wereldcup ging aan onze neus voorbij en Argentinië werd wereldkampioen.


 

Nederland - Argentinië in 1979: Bern

Toen Nederland en Argentinië elkaar een jaar later weer tegenkwamen tijdens een vriendschappelijke wedstrijd in Bern, waren de twee aan elkaar gewaagd. Er werden geen doelpunten gescoord tijdens deze wedstrijd.
 

Nederland - Argentinië in 1998: Marseille

Aan de hand van de resultaten van de vorige wedstrijden leren we dat de uitslag van te voren nooit echt goed te voorspellen is: zo wint Nederland, maar Argentinië laat zich zeker niet in een hoekje drijven. Als het er echt op aankomt, kunnen zij de wedstrijd winnen. Dus toen de kwartfinale naderde tijdens het WK in Marseille, was het toch weer bloedstollend wie er zou winnen. Dit keer won Nederland, na een spannende wedstrijd: Dennis Bergkamp maakte de winnende treffer in de 89e minuut. De eindstand: 2-1.


 

Nederland - Argentinië in 1999 & 2003: Amsterdam

In 1999 en 2003 vonden er weer vriendschappelijke wedstrijden plaats; beiden in Amsterdam. Hoewel er in 1999 op het randje nog gelijk gespeeld werd tussen de twee landen (Argentinië scoorde het gelijkmakende doelpunt in de 83e minuut), bleek Nederland in 2003 toch net iets sterker te zijn. Oranje won deze wedstrijd met een 1-0 voorsprong, in de 86e minuut.
 

Nederland - Argentinië in 2006: Frankfurt

De wedstrijden tussen Argentinië en Nederland hebben inmiddels bewezen behoorlijk spannend te zijn. Toch eindigde de wedstrijd tijdens het WK in Frankfurt in 0-0. Dat had alles te maken met het feit dat beide teams zich al hadden geplaatst voor de volgende ronde.


Sinds 2006 zijn er geen wedstrijden meer geweest tussen Nederland en Argentinië. We zijn daarom erg benieuwd of er dit jaar weer zo’n spannende wedstrijd zal volgen.

Support Oranje tijdens het WK bij Wine bar Mendoza!

Alle wedstrijden van Nederland kun je komen kijken bij Wine bar Mendoza! Maar dat doen we natuurlijk wel in stijl. Verwacht bij ons geen bier en bitterballen, maar goede wijn en lekkere empanadas! Het is natuurlijk even afwachten hoe ver Nederland het “schopt”, maar deze wedstrijden staan in ieder geval vast:

-       Nederland – Spanje: vrijdag 13 juni, om 21:00 uur

-       Nederland – Australië: woensdag 18 juni, om 18:00 uur

-       Nederland – Chili: maandag 23 juni, om 18:00 uur

Kom jij Oranje ook aanmoedigen?