Pasqua 11 Minutes

Pasqua: Italiaanse passie uit Verona

Woensdag 08 april 2020

De zomer staat voor de deur en daar hoort natuurlijk een lekkere rosé bij. Daarom hebben wij onze kaart uitgebreid met een Italiaanse topper: de Pasqua 11 Minutes. Deze smaakvolle wijn is mooi lichtroze van kleur, draagt een unieke naam én heeft een bijzonder etiket. Het complete plaatje dus!

11 minuten voor een top wijn

De rosé heeft zijn unieke naam te danken aan de 11 minuten die nodig zijn voor het vervoeren van de geplukte druiven naar de wijnkelder en de tijd waarin de druiven zacht geperst worden. Daarnaast blijven de schillen 11 minuten in contact met de most om een bleekroze kleur te creëren.

Pasqua 11 Minutes

Een betoverende fles met een uniek etiket

De 11 Minutes Rosato is een blend van druivensoorten afkomstig van geselecteerde wijngaarden aan de zuidkant van het Gardameer, waar het erfgoed van de Romeinse dichter Catullus diep geworteld is. De tekst van een van zijn beroemdste gedichten 'Odi et Amo' staat op het etiket en omcirkelt het portret van Lesbia, Catullus' muze. Hieronder het gedicht vertaalt naar het Nederlands:

Ik haat en ik heb lief
Waarom, vraag je mij
Ik weet het niet
Maar ik voel het
En het doet pijn

Italiaanse smaaksensatie

De Pasqua 11 Minutes is een blend van de druivensoorten Corvina (50%), Trebbiano di Lugana (25%), Syrah (15%), en Carmenère (10%). Corvina is een blauw druivenras dat zorgt voor een bloemig bouquet, verfrissende zuurgraad en een impressie van kersen. Trebbiano di Lugana geeft een levendige finesse en Syrah voegt aroma’s van zwart fruit en een kruidige toets toe. De Carmenère-druif vult het geheel aan met aroma’s van frambozen en groene peper. De samenstelling geeft de rosé een levendig karakter met een fris droge smaak en kruidige touch.

Pasqua 11 Minutes rosé

Het verhaal achter Pasqua

Het Italiaanse wijnhuis Pasqua Vigneti e Cantine, gevestigd in de streek Veneto, is een belangrijke speler op de internationale wijnmarkt. Drie generaties hebben bijgedragen aan het succes van het bedrijf.

De geschiedenis gaat terug tot 1925, toen de vier gebroeders Pasqua een wijnbedrijf oprichtte in de buurt van Verona. Aanvankelijk produceerden ze Bardolino, Soave en Valpolicella. In het begin werden de wijnen alleen in Veneto verkocht, maar later in alle delen van Italië. Na de oorlog werden er grotere wijngaarden aangeplant waardoor de productie behoorlijk omhoogging.

In de jaren 60 trad de tweede generatie toe tot het familiebedrijf, wat leidde tot de export van Pasqua wijnen en een verbeterde kwaliteit. Door de constante zoektocht naar uitmuntendheid ging de familie in de jaren 80 samenwerkingen aan met Italiaanse universiteiten gespecialiseerd in wijnbouwtechnieken en druivenvariëteiten.

In 2000 heeft het bedrijf onder leiding van de derde generatie flink geïnvesteerd in de wijngaarden en winery. In San Felice werden een fabriek en hoofdkantoor opgericht en wijn in pak werd geïntroduceerd.

Dankzij traditie, passie, onderzoek en innovatie is Pasqua uitgegroeid tot een enorme internationale speler met een breed scala aan kwalitatief hoogwaardige witte, rode en rosé wijnen.

Pasqua is goed vergelijkbaar met Bodega Norton in Argentinië: een groot bedrijf dat wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor de internationale markt produceert en een succesvolle marketingstrategie in handen heeft.  

Familie Pasqua

Rode wijn voor een zwoele zomeravond

We hebben nog een topper van wijnhuis Pasqua aan de kaart toegevoegd: de Romeo & Juliet PassioneSentimento. Deze rode wijn is gemaakt van Corvina, Croatina en Merlot en heeft noten van rood fruit en kruidige aroma’s. Het is opgedragen aan Verona, de stad van Romeo en Juliet. De teksten op het etiket verwijzen naar de volgeschreven muren op het balkon van het liefdeskoppel.  

Pasqua Romeo & Juliet Passione Sentimento

Terrasseizoen 2020

Het terrasseizoen laat natuurlijk op zich wachten door de maatregelen rondom het coronavirus, maar hopelijk kunnen we in mei of juni weer open met 1,5 meter afstand! Hoe heerlijk zou het zijn om in het zonnetje te genieten van een goed glas Pasqua wijn en Argentijnse hapjes.

De sloepjes van Geen Boot Wel Varen liggen wel al klaar aan onze steiger om gehuurd te worden. Gezinnen of maximaal drie personen die voldoende afstand tot elkaar bewaren zijn welkom. Er zijn zelfs speciale tarieven.