Maxima

POWERVROUW MÁXIMA, HARE MAJESTEIT KONINGIN

Maandag 14 mei 2018

Met Koningsdag zagen we het weer: de aandacht gaat niet uit naar onze koning Willem-Alexander, maar naar Máxima. Nederlands én Argentijns trots. En ja ook naar de prinsessen, maar Máxima blijft het meest favoriete lid van de Koninklijke familie en dat is ook niet zo gek. Máxima borstelt eigenhandig alle stoffigheid van onze royals en straalt op elk evenement. Ze is mooi, charmant, altijd enthousiast en ook nog eens erg intelligent.

Op 17 mei viert ze haar 47ste verjaardag. Wie weet wordt dat ook ooit nog een nationale feestdag. Je kunt er bij ons in ieder geval een heerlijk Argentijns wijntje op drinken. Ondertussen laten we je zien dat ze niet alleen een trouwe supporter is van haar man, maar dat ze met haar Argentijnse passie ook in haar eentje prima haar ‘vrouwtje’ staat.

Jongleren it is!

We weten bijna allemaal wel wat het is om verschillende ballen hoog te houden en dat dat soms knap lastig is. Op verschillende vlakken wordt het uiterste van ons gevraagd, of misschien leggen we ons dat zelf op. - Daarom zijn die wijnavondjes in onze wijnbar waar niks hoeft en alles mag ook altijd zo heerlijk ;-).

Bij Máxima is het niet anders en dan heeft ze ook nog al die Nederlanders die over haar schouders meekijken en er allemaal wat van vinden. Van koningin naar pleinmoeder, van stralen op de Fashion Week naar scherpe gesprekken over de financiële situatie van vrouwen wereldwijd, Máxima wisselt sneller van taak dan jij een wijntje kunt bestellen. Vliegtuig in, vliegtuig uit, handen schudden met Barack Obama, de klasgenootjes van prinses Ariane thuisbrengen na school en weer verder naar een activiteit voor het Oranje Fonds. Tussendoor vliegt ze ook nog regelmatig naar haar thuisland Argentinië om vrienden en familie te bezoeken. En dit is nog maar een kleine greep uit haar uiteenlopende bezigheden.

Een overzicht van de vijf belangrijkste rollen van Hare Majesteit koningin Máxima, prinses der Nederlanden, prinses van Oranje-Nassau.

Máxima de Koningin

In Nederland is Máxima vooral onze koningin. De vrouw die onze koning bijstaat en ons land vertegenwoordigd bij officiële gelegenheden in binnen- en buitenland.     Ze heeft zitting in de Raad van State, is voorzitter bestuur van onder andere de Stichting Historische Verzamelingen van het Huis Oranje-Nassau en beschermvrouwe van uiteenlopende stichtingen en fondsen zoals het Oranje Fonds en het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde.

 Máxima de VN-adviseur

Waar ze als koningin vooral haar man ondersteunt en ze aan allerlei regels en protocollen gebonden is, kan Máxima als speciaal VN-functionaris meer haar eigen plan trekken. Ze zet zich wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Deze functie geeft ze steeds breder invulling. Ze reist de hele wereld over om toespraken te houden en met staatshoofden, ministers en topbankiers te praten over onder andere ondernemerschap, innovatie, klimaatverandering, duurzaamheid, vrouwenemancipatie en financiële opvoeding.

Het is de functie die Máxima nodig heeft om zichzelf in balans te houden, zoals ze zelf zegt: “Het geeft mij een inhoudelijke voldoening waar ik heel veel energie van krijg om de rest te kunnen doen, zoals een betere moeder te kunnen zijn.”

Máxima het mode-icoon

Zoveel belangrijke functies en toch wordt ze in de media ze vooral geroemd om haar stijlvolle kledingstijl. Ze staat wereldwijd te boek als een mode stijlicoon die bij ieder publiekelijk optreden tot in de puntjes verzorgd is in de meest mooie creaties. Naast outfits van internationale ontwerpers, draagt ze vooral veel kleding van Nederlandse ontwerpers als Jan Taminiau.

Máxima de moeder

Je zou bijna vergeten dat ze ook nog moeder is van drie meiden. Zelf vergeet ze dat nooit. Ze is geen thuisblijfmoeder -  verre van dat – maar ze is er toch opvallend veel voor haar prinsessen. Als ze in Nederland is, dan plant ze haar werkdag zoveel mogelijk tot 16 uur. Ze kan dan haar kinderen van school halen en rijdt als het moet een aantal klasgenootjes naar huis. “Die moeders zijn ook druk en zitten soms tot laat in vergadering”, aldus de nuchtere Máxima.

Máxima: Argentijns trots

We zouden het bijna vergeten, maar Máxima is en blijft een Argentijnse. Dit zit niet alleen in haar temperament, ze heeft ook echt gewoon haar Argentijnse nationaliteit behouden en daar de Nederlandse bij aangenomen. In Argentinië zijn ze enorm trots op haar. Het is ook als een sprookje: Argentijns meisje ontmoet droomprins en wordt uiteindelijk koningin. De dag dat ze koningin werd, is in Argentinië uitbundig gevierd en als ze een voet in Argentinië zet, wordt ze onthaald als een popster. Argentinië heeft met Máxima een echte royal.

Proosten op Máxima?

Kom je 17 mei langs om te proosten op de jarige Máxima? Wij hebben een paar heerlijke Argentijnse wijnen die zeker niet zouden misstaan in het koningshuis.