sup-bergsche-plas

Succesvolle SUP race Rotterdam

Woensdag 27 maart 2013

Op zondag 26 mei was de Bergse Plas in Rotterdam het toneel van de tweede SUP race uit de Battle of the Fastest SUP Tour powered by Naish & Oxbow. Er werden verschillende Stand Up Paddle races georganiseerd, er was muziek, een heerlijk diner en er hing een gezellige sfeer.

Een dertigtal peddelaars streed om de snelste tijd tijdens de long distance Stand Up Paddle race die werd afgelegd over een afstand van 10 km. Na de long distance race was het tijd voor de spectaculaire en laagdrempelige N1SCO sprint races. Dit zijn races die volgens een eliminatieladder worden uitgevoerd op 2 identieke inflatable boards die worden verstrekt door Naish Benelux. De N1SCO races worden wereldwijd gehouden met een Europese finale in Zwitserland en een wereldkampioenschap in Las Vegas. Overal ter wereld kun je dus meestrijden, hierdoor is dit wedstrijd element zeer toegankelijk.

De 10 km lange long distance race zorgde voor een verassing in het herenklassement. Er werden vier rondes gepeddeld en na 2 rondes op kop te hebben gelegen in de 12'6" klassse werd Naish teamrider Martijn van Deth ingehaald door Ike Frans. Van Deth wist zijn koppositie niet meer terug te winnen en behaalde een tweede plaats. Bij de dames wist Emma Reijmerink overtuigend te winnen en eindigde als eerste in de 12'6" klasse. In de heren 14'0" klasse kwam Erik Gerritsen als eerste over de finish.

Bij de 200 meter lange spectaculaire N1SCO sprint races werd er gestart met 14 heren en 2 dames. Bij de heren wist Martijn van Deth te winnen en bij de dames was het Carla Schellart die tijdens de sprints als eerste over de finish kwam.