cliniclowns bergse plasloop

Trek je hardloopschoenen aan en zet je clownsneus op!

Donderdag 27 september 2018

Het is weer tijd voor de Bergse Plasloop

Lachen werkt helend, hardlopen ook, over de helende kracht van wijntjes drinken zijn de meningen verdeeld, maar het levert zeker een gezellige middag op. Op 14 oktober komt het allemaal samen tijdens alweer de 11de editie van de CliniClowns Bergse Plasloop; het gezelligste hardloopevenement van Rotterdam e.o.

Wil je meedoen? Geef je dan snel op bij De Bergse Plasloop. Je kan 5, 10 en 15 kilometer lopen of meedoen aan de familieloop of bedrijvenloop. Ben je niet zo’n rennert, maar houd je wel van een feestje: kom dan vooral langs om al die harde lopers aan te moedigen. Want ze lopen niet voor niets!

Voor de eer, gezelligheid én een stralende lach!

De opbrengst gaat naar de CliniClowns. Een goed doel dat perfect bij de Bergse Plasloop past. Hier gaan inspanning en ontspanning hand in hand en draait het om prestatie én gezelligheid net als bij de CliniClowns waar ervaren clowns zich inspannen om ontspanning en plezier te bieden aan zieke kinderen en dementerende ouderen.

En dat is hard nodig. CliniClowns zorgt voor verrassing, afleiding en plezier voor zieke en gehandicapte kinderen, hun broertjes en zusjes en hun ouders. De vaak magische momenten doorbreken de situatie, nemen angsten weg en laten kinderen en ouders weer lachen. De bezoeken van de clowns aan dementerende ouderen geven betekenis aan de dag en doorbreken gevoelens van onzekerheid, eenzaamheid en isolement.

En die inspanning ondersteunen wij 14 oktober met ons allen: wij als partner van het evenement en jij als loper of supporter.

De Bergse Plasloop is er namelijk voor iedereen! De ervaren ‘het past goed in mijn trainingsschema voor de marathon’ atleet, de beginnende ‘ooit haal ik de 10 kilometer’ loper, de competitieve ‘ik ben sneller dan jij’ collega, de vrolijke ‘ik blijf stuiteren tot het einde’ kleuter en de net iets te dikke vader die gezellig met z’n kinderen mee rent: je komt ze allemaal tegen. Met op de achtergrond de aanmoedigingen van familie, vrienden en collega’s.

Wil je kijken of je de 10 kilometer haalt, gezellig met je familie lopen of de strijd aangaan met je collega’s tegen andere bedrijven? Het kan allemaal. Je kan zelfs verschillende lopen combineren. Zo loop je in de ochtend een rondje met je dochtertje en verpulver je later je persoonlijke record op de 15 kilometer. Voor haar is het rondje een prestatie, voor jou een warming up en voor jullie allebei een magisch moment.

Naborrelen!

 

De gezelligheid houdt na het hardlopen niet op natuurlijk. In de tuin van Wine Bar Mendoza geniet je met een wijntje, biertje of frisje van je prestaties als loper of als supporter. We maken er weer een feestje van!

Zien we je de 14de?