Vendimia: het jaarlijkse oogstfeest van Mendoza

Maandag 07 maart 2016

Afgelopen weekend hebben duizenden Mendocinos, Gauchos en internationale wijnliefhebbers de stad Mendoza op z’n kop gezet tijdens het jaarlijkse oogstfeest Vendimia.

Zoals jij het einde van een lange werkweek viert met een lekkere wijn in onze wijnbar, zo vierden afgelopen weekeind de wijnhuizen in Mendoza het oogstfeest Vendimia. Onder het mom Work hard – Play hard sluiten de wijnhuizen een periode van hard werken om een optimale oogst te krijgen af met een spectaculair festival.

Vendimia is een van de populairste festivals in Zuid-Amerika en een van de bekendste gebeurtenissen binnen de wijnindustrie. National Geographics plaatst Vendimia op nummer twee van de top tien Oogstfeesten wereldwijd.

Wat gebeurt er tijdens Vendimia?

Vendimia is het hoogtepunt van een reeks aan festiviteiten die al in december start. De achttien departementen van Mendoza kiezen in december, januari en februari hun eigen Koningin van de Oogst tijdens diverse lokale festivals.

Op de eerste vrijdag van maart presenteren deze Koninginnen zich tijdens een optocht door de stad Mendoza. In lokale, karakteristieke voertuigen laten zij de vele bezoekers zien wat hun streek te bieden heeft. De volgende ochtend vindt ‘Carrusel Vendimil’ plaats: een bont spektakel met praalwagens, Gauchos op paarden en grote dansgroepen. Alles staat in het teken van de cultuur van Mendoza én natuurlijk de lekkere wijnen die de lokale bodega’s rijkelijk laten vloeien.

De dag eindigt met het ‘Acto Central’ in het Griekse theater Frank Romero Day waar meer dan 20.000 bezoekers een spectaculaire show zien met acteurs, dansers, zangers en acrobaten. Hierna volgt de verkiezing van de Nationale Koningin van de Oogst en barst het feest los met lichtshows en vuurwerk.

Vendimia zelf meemaken?

Mendoza bezoeken tijdens Vendimia staat op de bucketlist van veel wijnliefhebbers. Na het zien van dit sfeerfilmpje staat het ook op onze lijst.

Overnachten in Mendoza

De ultieme manier om het spektakel mee te maken is om te verblijven bij een bodega. Je kunt dan de feesten bezoeken én de situatie op een wijnhuis rondom de oogst en de festiviteiten ervaren.

Onze tips:

Bij Bodegas Salentein verblijf je in het exclusieve Posada Salentein. Aan de voet van het Andesgebergte word je omringd door de uitgestrekte wijngaarden.

Naast deze bodega raden we ook zeker twee prachtige hotels aan:

Park Hyatt Hotel: een subliem vijfsterrenhotel met een exclusieve spa waar je kunt genieten van behandelingen op basis van olijven en wijn.

The Vines of Mendoza: een bijzonder en kleinschalig resort en perfect voor wijnliefhebbers, want je kunt hier je eigen fles wijn maken.

Iets te vieren?

Heb je een productieve werkweek gehad, een bijzonder project afgerond met je team of heb je gewoon zin in een feestje? Wij vieren graag met je mee! Je kunt bij ons terecht op een ‘gewone’ avond voor een hapje en een drankje en voor een bedrijfsborrel of receptie.