wijnmaand-februari-2015

Wereldvreemde wijnen op onze kaart

Dinsdag 24 februari 2015

Bij Wine bar Mendoza kun je natuurlijk altijd terecht voor een goed glas Argentijnse wijn. Dat betekent niet dat dit de enige wijnen zijn die lekker smaken. Er zijn namelijk wereldwijd nog veel meer goede wijnen te vinden. Ter gelegenheid van de wijnmaand kun je bij Mendoza nu ook genieten van deze wijnen.


wijnmaand-februari-wereldwijnen-01

Wijn met wereldwijde klasse en allure!

Zo hebben we bijvoorbeeld een prachtige Verdejo uit Spanje. Deze droge, witte wijn is per glas te bestellen en heeft een heerlijke frisse smaak. Wijnen van de Verdejo-druif staan bekend om hun aroma en kruidige smaak.
We hebben nog zo’n juweeltje: de Riesling uit Duitsland. Ook dit is een witte wijn, maar hier vind je meer de balans tussen zoet en zuur. Hierdoor is de smaak erg subtiel. Deze zoete, droge wijn is heerlijk in de zomer op ons terras!
En wat denk je van de Pinotage uit Zuid-Afrika? Deze rode wijn is er in verschillende soorten: van lichtrood en een fruitige smaak, tot een donkere, volle, stevige wijn met een kruidige smaak. De Pinotage bestaat ook als een witte wijn en een rosé.

wijnmaand-februari-wereldwijnen-02

Naast deze drie wijnen hebben we nog een paar andere mooie exemplaren:

  • Chenin Blanc uit Zuid-Afrika (witte wijn)
  • Grüner Veltliner uit Oostenrijk (witte wijn, te bestellen per glas)
  • Pinot Grigio uit Italië (witte wijn, te bestellen per glas)
  • Pinot Blanc uit Frankrijk (witte wijn)
  • Tempranillo uit Spanje (rode wijn, te bestellen per glas)
  • Zinfandel uit de Verenigde Staten (rode wijn, te bestellen per glas)
  • Amarone uit Italië (rode wijn)

De smaak van een wijn en de locatie van de druif

Misschien vraag je je af waarom die druiven niet in Argentinië worden gekweekt. Er is veel zon, het is er lekker warm. Dus waarom niet? Toch kunnen de zon en warmte er juist voor zorgen dat sommige druiven niet goed van smaak worden als ze in deze omgeving en onder deze weersomstandigheden zouden groeien. Deze druiven hebben meer baat bij een koeler klimaat. Dat maakt de wijn veel beter! Enkele voorbeelden van zulke wijnen zijn de Riesling, de Pinot Blanc, Pinot Noir, de Sauvignon Blanc en de Grüner Veltliner. Uitstekende wijnen, die wij daarom trots toevoegen aan ons wijnassortiment.

Proef deze unieke wijnen gratis

Wil je deze heerlijke, nieuwe wijnen eens proeven? Kom dan op donderdag 26 februari om 18:00 uur naar Wine bar Mendoza. Je kunt gratis aan deze wijnproeverij meedoen en je hoeft je niet aan te melden. Zo maak je in één avond een reis om de wereld! Wil je wel zo’n wijn proeven maar komt het niet uit op deze dag? Dan kun je ook op een andere dag deze wijnen proberen, want vanaf 26 februari staan ze permanent op onze kaart. Hiervoor betaal je de reguliere prijs.

Wil je meer weten over de wijnmaand? Bekijk dan al onze activiteiten in februari.