mendoza-ad-nieuws

Wine Bar Mendoza in het AD Rotterdams Dagblad

Dinsdag 01 januari 2013

Voor de Terrassentrofee 2012 bezoekt en beoordeelt het AD Rotterdams Dagblad wekelijks een terras in de regio Rotterdam. Wine bar Mendoza was ook aan de beurt met een score van 7,3.

BUBBELEN TUSSEN DE VESPA'S

'Wijn is water, gevuld met zon.' Deze uitspraak van astronoom Galilei Galileo springt bij Wine bar Mendoza direct in het oog. De horecagelegenheid in Rotterdam- Hillegersberg houdt er deze filosofie op na: je hoeft geen wijnkenner te zijn om wijn te kunnen waarderen. En dat is maar goed ook. Gelukkig heeft Mendoza op deze zaterdagmiddag een aantal experts rondlopen in de bediening. Deze dames en heren leggen ons haarfijn uit hoe we onze keuze moeten maken. Al biedt de kaart zelf ook enige uitleg. Bij elke wijn staat uitgelegd waarvandaan deze komt en welke smaak we kunnen verwachten. We kiezen voor de wijn van de maand, een blend van Torrontés en Riesling uit Salta. Deze laat zich prima smaken bij de schotel Mendoza, vol met onder meer olijven, amandelen en nachos met guacamole. Niet veel later krijgen we nog een bakje snacks gratis, met onder meer - je raad het al - ook amandelen. Dat had voor ons niet gehoeven, maar wel een aardig gebaar van de bediening, die overigens de hele middag uiterst vriendelijk is.

PLEZIERVAART

Terwijl het zonnetje door komt en we aan onze wijn nippen kijken we waar we nu eingelijk terecht zijn gekomen. Het terras ligt aan de Bergse Voorplas. Ideaal voor de pleziervaart. Er is zelfs een aanlegsteiger, waar veel mensen deze middag hun bootje aanleggen. Het terras bestaat uit twee delen: hoge tafels met krukjes en aan de andere kant van het pad aan het water een lounge-gedeelte, waar je heerlijk kunt wegzakken in de kussens op de brede stoelen en banken. Het uitzicht laat niets te wensen over. Op de voorgrond zwemt een eendenfamilie en dobbert de Hillegersbergse jeugd in bootjes en in de verte doemt de skyline van Rotterdam op.

Wanner de serveerster naast ons staat, beseffen we dat het glas leeg is en het tijd is voor een volgende ronde. De hapjes zijn nog niet op dus we bestellen nog een glas wijn. Bovendien: waarom bier of fris als we bij een echte wijnbar zitten? Ondertussen loopt het terras helemaal vol. We krijgen de indruk dat Mendoza voor Hillegersberg dé ontmoetingsplek is op  - in elk geval -  zaterdagmiddag. De tassen van de luxe boetieks in de Bergse Dorpstraat worden naast de stoelen gestald en de flessen bubbels komen op tafel. Wij taaien af, zoeken onze fiets tussen de glimmend gepoetste Vespa's en zetten koers richting het drukke stadscentrum.