Word een wijnkenner met WineStein

Maandag 19 maart 2018

Kies je altijd veilig voor datzelfde wijntje, waarvan je zeker weet dat je het lekker vindt? Of wil je juist heel veel verschillende wijnen proberen, maar grijp je nog weleens mis?

Een wijn die niet helemaal past bij je gerecht is als een perfect gedekte tafel met plastic borden, of een sfeervol ingericht restaurant met tl-verlichting: het is het net niet. En dat is zonde toch. Helemaal als je naar een goede wijnbar gaat.

Eten en wijn, ze horen bij elkaar als een gelukkig pasgetrouwd stel: ze vullen elkaar aan en halen het beste in elkaar naar boven. Je neemt een nipje van je wijn, een klein hapje van je gerecht en je proeft direct: dit is magie! De wijn is al lekker, het eten ook en samen…pure beleving. Dat is het één plus één is drie gevoel.

Altijd de juiste spijs-wijn combinatie

Een fijne wijn uitkiezen die past bij jouw smaakvoorkeuren is al niet altijd gemakkelijk, de juiste combinatie vinden met je gerecht is nog lastiger. Maar nu niet meer.

Voor de wijndummies én de wijnkenners die nieuwe wijnen willen ontdekken en een extra beleving willen toevoegen aan hun wijnavondje, hebben we in de loop van april WineStein: de digitale wijnkaart met wijnadvies. In deze app staan alle wijnen en gerechten van Wine bar Mendoza. Je geeft in onze tablet je gerecht in en krijgt direct een advies voor de best passende wijnen. Of andersom, je kiest een wijn en kijkt welk gerecht hier het best bij past. Weet je nog niet precies welke wijn je wilt drinken? Voer dan eerst je smaakvoorkeuren in en je krijgt met een druk op de knop een lijst met wijnen die hieraan voldoen.

Laat je verrassen!

Wijnkenners geven aan soms verrast te zijn door de keuze die WineStein maakt en bij sommige combinaties zelfs even twijfelen aan de kwaliteit van het advies. Als ze dan de combinatie uiteindelijk proberen, zijn ze enorm verrast. Zelf hadden ze de keuze nooit gemaakt, maar het combineert perfect.

Zie ook de testavond bij Ron Blaauw:

Samen genieten met je persoonlijke wijnadviseur

Met de tablet kun je de hele avond wijnen en gerechten combineren. Wil je met je gezelschap dezelfde wijn drinken, dan zoek je daar de best passende gerechten bij. Wil je allemaal iets anders, dan kiest iedereen gemakkelijk zijn of haar favoriete wijnen bij de gerechten uit. Het is ook interessant om je eigen wijnkennis en die van je vrienden te testen. Welke wijn vind jij dat het best bij een gerecht past? Klopt dit met WineStein?

Hoe werkt WineStein?

Veel wijn-spijs advies is gebaseerd op ervaring en kennis van wijnkenners, sommeliers en chefkoks. WineStein pakt het wetenschappelijk aan. De oprichters Baltussen, Cor Balfoort en Roger Theunissen zetten een zelflerend algoritme in dat alle elementen van een gerecht (de ingrediënten, smaken, sauzen én de bereidingswijze) combineert met alle elementen van een wijn en zo tot een aantal wijnen komt die goed tot perfect passen bij het gerecht. De combinatie wijn-spijs krijgt een score: vanaf 60 punten is het een goede combinatie en de score 100 is voor de perfecte match.

Zin in zo’n perfect wijnavondje?

Een avond waarin alles klopt: je gezelschap, de sfeer, de wijn, het eten… In de loop van april hebben we WineStein beschikbaar en kun je de hele avond jouw favoriete wijn-spijscombinaties maken. Tot die tijd kun je natuurlijk ook gewoon bij onze wijnkenners terecht. Die blijven je helpen om onze heerlijke picadas nog lekkerder te maken door er de perfecte wijn bij te drinken, ook als WineStein er is.