cliniclowns-bergsche-plasloop

Zevende Cliniclowns Bergse Plasloop

Vrijdag 17 oktober 2014

Op 12 oktober vond voor de zevende keer de Cliniclowns Bergse Plasloop plaats. Ruim 1.200 sportievelingen gingen de uitdaging aan om 5 of 10 kilometer te lopen om aandacht te vragen voor het goede doel: het werk van de Cliniclowns, die zich inzetten voor zieke kinderen.

Cliniclowns-bergse-plasloop-wine-bar-mendoza

Wethouder Eerdmans schoot om 14:00 uur de bijna 400 deelnemers weg voor de 5 km. Gebiedsdirecteur Hillegersberg-Schiebroek Linda Molenaar volgde om 15:00 uur, voor de 800 deelnemers van de 10 km. Onze sterkste loper in Rotterdam, Patrick Kwist van Rotterdam Atletiek, was ook dit jaar de snelste in een mooie tijd van 00:32:21.

Nieuw: Bergse Plasloop 2014 met familieloop

Het weer zat goed mee dit jaar. Het was daarom het ideale moment om eens even lekker de benen te strekken en een stukje te gaan rennen.

Dit jaar is er een nieuw onderdeel aan de loop toegevoegd, namelijk de familieloop. Zo kun je met het hele gezin 1, 2 of 3 kleinere rondjes lopen, van ongeveer 1 kilometer. Dit werd dan ook zeker gedaan door bijna 250 ouders en kinderen, waardoor we jong en oud sportief en enthousiast mee hebben zien doen aan de Bergse Plasloop. Hierbij stond de gezelligheid natuurlijk voorop, naast sponsoring door familie en vrienden voor Stichting De Vruchtenburg. Deze stichting, gevestigd aan onder andere de Straatweg in Hoeve Vruchtenburg, zet zich in voor iedereen die te maken krijgt met kanker. Niet alleen de patiënt krijgt daarbij aandacht, maar ook de partner en kinderen. In totaal is er €975,- opgehaald. Dit bedrag is in ontvangst genomen door Marcel Coerver, directeur a.i. van Stichting De Vruchtenburg.

Gauchos aan de Plas als trotse hoofdsponsor

De zevende editie van de Bergse Plasloop was weer een succes: er is een bedrag opgehaald van €1.950,00. Dat gaat natuurlijk allemaal naar het goede doel van de Cliniclowns, wat we bij Wine bar Mendoza een warm hart toedragen. Daarom zijn we de trotse hoofdsponsor van de jaarlijkse Bergse Plasloop.

Om de dag af te sluiten hebben we ’s middags nog een leuke afterparty gehouden, met een leuk optreden van zangeres Joan.

Cliniclowns-bergse-plasloop-wine-bar-mendoza-Joan

Cliniclowns-bergse-plasloop-wine-bar-mendoza
Wat ons betreft: volgend jaar weer! We kijken er alvast naar uit.